Elu24 video! Gurmeeteatri idee autor Risto Meigas: see on fantaasiamaailma kuuluv väike seiklus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates homsest saab Heliose kinos rännata Teise maailmasõja lõpupäevadesse ja samas nautida esmaklassilist õhtusööki. Maailmatasemel gurmeeroad ja müstiline fantaasiamaailm põimuvad Gurmeeteatri etenduseks “Müstiline õhtusöök”. Külaliste silme all viiakse läbi teaduslik eksperiment ja harutatakse lahti lugu die Glockest - ülisalajasest ning äärmiselt keerukast seadeldisest natsirežiimi päevilt. Ei tea, kas pärast seda saab müüte pidada enam pelgalt väljamõeldisteks.

Heliose kino oli täna üsna hämar, kuid mitte inimtühi. Igas nurgataguses sepitseti midagi. Uudishimu viis meid Gurmeeteatri idee autori Risto Meigaseni.

“Müstiline õhtusöök” koosneb päriselust tulenevast fantaasiaküllasest müüdist, millele antud oma tõlgendus ja mis sobitatakse kokku väga hea toiduga. Sander Pukk on lavastanud selle üheks tervikuks. “See on fantaasiamaailma kuuluv väike seiklus,” ütleb Meigas.

Lavastuseks on kokku pandud üsnagu rahvusvaheline meeskond: lavastajaks on, nagu juba öeldud, eestlane Sander Pukk; kunstnik Aigars Ozolinš ja käsikirja autor Nils Sakss on pärit Latist, peakokk Matti Jämsen aga Soomest.

Gurmeeteater alustas möödunud aastal lavastusega “Kriminaalne õhtusöök”, mis omas kohalikumat mõõdet. Rännates projektiga erinevates riikides hangiti juurde uusi oskusi, ideid, kogemusi ja toodi uut vaatenurka kogu kontseptsioonile. Nii proovitaksegi sel aastal midagi teismoodi teha ja kombata loodud kontseptsiooni piire.

Vaata videot!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles