Maailma kalleima kauamängiva ostja on teada - selleks on üks USA vihatumaid inimesi

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
5 miljonit dollarit maksev üliharuldane Wu-Tang Clani plaat «The Wu - Once Upon A Time In Shaolin».
5 miljonit dollarit maksev üliharuldane Wu-Tang Clani plaat «The Wu - Once Upon A Time In Shaolin». Foto: Wu-Tang Clan

Maailma kalleimaks kauamängivaks nimetatud räpikollektiiv Wu-Tang Clani albumi «Once Upon A Time In Shaolin...» ostja on selgunud.

Plaadi, mida anti välja vaid üks eksemplar, ostis ravimiärimees Martin Shkreli. Ärimees kogus palju negatiivset kuulsust, kui tema firma ostis ära ravimi Daraprim, mida kasutatakse malaaria raviks ning HIV-positiivsete inimeste elu pikendamiseks. Peale ravimi ostmist tõstis Shkreli firma koheselt selle hinda - ühe tableti hind tõusis 13 dollarilt ja 50 sendilt 750 dollarile. 5000% hinnatõus põhjustas paljudes inimestes suur pahameelt.

Foto: Ekraanitõmmis Youtube'i videost

Mees ostis Wu-Tang Clani albumi 2 000 000 dollari eest, kuid pole seda ise veel kuulanudki. Ka enne müügitehingut toimunud plaadi eelkuulamisele saatis Shkreli oma töötaja. Kui ärimees otsustab plaati tasuta jagada, võib ta seda kohe teha. Kui ta soovib seda poodidesse müüki paisata, peab ta ootama 88 aastat.

Wu-Tang Clani eestvedaja RZA sõnul annetas räpikollektiiv enamuse plaadi müügist saadud tulu heategevuseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles