Battle of ESTile saabub võistlema maailma number üks breikar USAst

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vicious Victor
Vicious Victor Foto: promo

19. detsembril toimub Tartus Vanemuise kontserdimajas Eesti vanim rahvusvaheline breigi- ja tänavatantsude võistlus Battle Of EST (BOE), mis tähistab sel aastal 15. sünnipäeva. Osalema on oodata enam kui 300 tantsijat 18-st riigist, sealhulgas tänavustel maailma tippvõistlustel säranud breikarid. 

Esmakordselt Baltimaade tantsuvõistluste ajaloos on võistluslahingusse oodata USA meeskonna Ground Zero Crew koosseisus valitsevat maailmameistrit, üliandekat breikarit bboy Vicious Victorit, kes võitis loetud nädalad tagasi Red Bull BC One maailma finaalvõistluse, millele pääsevad läbi tihedate eelvõistluste parimatest parimad. «Enne seda võitis ta oktoobris Saksamaal toimunud Battle of The Year 2015 suurvõistluse ning tänavuse Freestyle Sessioni USAs ehk ta on võitnud kõik, mis võita annab ja väärib kogu täiega maailma parima breikari tiitlit aastal 2015,» tutvustab tänavuse võistluse peamist staari BOE peakorraldaja Oliver Soomets.

BOE-l võistleb nii rühma- kui ka soolobreigis ühtekokku neli nimetatud kolmel maailma tippvõistlusel tänavu osalenut, keda saab lugeda valitseva breigi TOP 10 sekka: lisaks Victorile ka bboy Leon (Fusion MC) Koreast, bboy Alkolil (OBC) Venemaalt ning breigis osaleb soolovõistlejana lisaks värvikas bboy Cheerito (Illusion of Excist) Venemaalt. Lisaks ameeriklastele on tänavusele võistlusele tiitlikaitsjana saabumas Venemaa breigigrupp OBC, keda on pärast eelmist BOE-d kutsutud paljudele maailmas toimuvatele võistlustele ja kes on sel aastal võitnud paljud tähtsaid võistlusi. "Tegemist on kindlasti Venemaa parima ja Euroopa hetkel ühe tugevama crew'ga," sõnas Soomets. Aasiat esindab sel aastal Fusion MC ja Eestist on otse peaüritusele pääsenud valitsev Eesti meister, legendaarne Submission.

"BOE on sel poolaastal ainuke maailmatasemel breigivõistlus kogu Põhja-Euroopas. Oleme suutnud seda taset hoida viimasel neljal aastal ning tugevaid crew'sid ja soolotantsijaid tuleb järjest juurde. Juba BOE hommikune eelvoor võiks olla lausa eraldi maailmaklassivõistlus - sinna on registreerunud väga tugevaid crew'sid, kes nende endi sõnul BOE-d võitma tulevad," on Soometsale teada mitmete crew'de tõsised plaanid.

Lisaks meeskondlikule tantsulahingule, kus osaleb kümneid vägevaid meeskondi, astuvad BOE-l üles mitmed värvikad kujud ka teistes kategooriates: võistluse kavas on ka popping, hiphop, krump kategooriad ning b-boy üks-ühe vastu võistlus, millest osavõtt on kõigile avatud. Hiphop kategoorias on end BOE-le registreerinud 2013. aasta maailmameister Fabrice Prantsusmaalt, kes osaleb paaris oma õpilase Sosaga. Poppingus on samuti favoriidina osalemas nimekas tantsija Brooke Inglismaalt.

BOE-l on esindatud läbi eelvoorude veel sajad oma riikide tipptantsijad Eestist, Lätist, Leedust, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Rootsist, Gruusiast, Venemaalt ja teistest riikidest üle maailma.

Õhtut viib viiendat aastat järjest läbi pöörane elav legend MC Trix Suurbritanniast, kes on hiphoptantsu ja breiki harrastanud juba 1980ndate algusest.

Võistlustele eelnevad workshopid 17. novembril Kohtla-Järvel, Tartus Royal tantsustuudios ja Tartu Saksa Kultuuri Instituudis. Võistlused algavad 19. detsembril eelvoorudega kell 11, finaalid saavad stardi 18 ajal ning vältavad kella 22ni õhtul. Võistluse eelvoorud toimuvad paralleelselt kahel laval: fuajeelaval tantsitakse hiphopi ja toimuvad poppingu ja krumpi eelvoorud ning pealaval peetakse breigilahinguid. Solo kategooriate finaalid toimuvad samuti õhtuse peaürituse pealaval.

Pärast võitjate auhindamist suundub kogu rahvusvaheline tantsijate seltskond klubisse Illusion, kus toimub BOE 2015 ametlik järelpidu.

Põhja-Euroopa suurimaks rahvusvaheliseks breigi- ja tänavatantsude võistluseks kasvanud Battle of ESTi piletid on müügil Piletilevi müügipunktides üle Eesti.

Vaata ajakava ja võistlejate nimekirja BOE 2015 lehelt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles