JK Rowling: Donald Trump on hullem kui Voldemort

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lord Voldemort (Ralph Fiennes)
Lord Voldemort (Ralph Fiennes) Foto: SCANPIX

Kirjanik JK Rowling võrdles USA presidendiks pürgivat ärimeest Donald Trumpi «Harry Potterist» tuntud kurjuse kehastuse Voldemortiga.

Rowlingut ärritas see, et Trumpi arvates ei tohiks Ameerikasse lubada ühtegi moslemit, vahendab BBC. Nende alla käiksid ka USAs sündinud ja välisriigis viibivad inimesed, turistid ja USA ridades võitlevad sõdurid.

«Ma ei saa aru, miks inimesed nimetavad Ameerika ärimeest Donald Trumpi Voldemortiks,» säutsus Rowling. «Kui kohutav. Voldemort polnud pooltki nii halb.» 

Sotsiaalmeedias võrdlevad mitmed inimesed Trumpi Voldemortiga. «Minu teooria on see, et Trump on tegelikult Voldemort ja kui meedia lõpetaks tema nime mainimise, tuleks Harry Potter ja hävitaks ta ning Ameerikal läheks jälle hästi.»

Mõned peavad võrdlust aga ebaõiglaseks. «Voldemort polnud mingi idioot-pahalane! Ärge võrrelge teda Trumpiga!» säutsus üks ja teine lisas: «President Voldemort kõlab praegusel hetkel juba palju paremini kui president Trump.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles