Venemaal sai rohkem kui 60 inimest tortidest toidumürgituse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Venemaal Ida-Siberis Jakutskis sai 65 inimest toidumürgituse tortidest, milles oli stafülokokk bakter.

Haigestumisjuhtumid leidsid aset viimase kolme päeva jooksul ning kõik nakkuse saanud sõid Narjaana kondiitrifirmas valmistatud torte, edastab Interfax.

Vähemalt 39 tordisööja seisund oli selline, et nad vajasid haiglaravi.

Lisaks torte ostnutele ja söönutele leiti stafülokokk bakterit ka kahel kondiitrifirma töötaja organismist. Toiduainete tehnoloogia laboris uuritud tortidest kõigist leiti nimetatud bakterit.

Venemaa toiduainete kontrolliamet Rospotrebnadzor soovitas Narjaana kondiitrifirma tooteid mitte osta. Firma tegevust uuritakse ning juhtidele esitati süüdistus hügieenireeglite eiramises.

Wikipedia: Stafülokokk ehk kobarkokk (Staphylococcus) on grampositiivsete bakterite perekond. Mikroskoobi all paistavad nad ümmargustena ning moodustavad kobaraid.

Stafülokokke on teada 32 liiki ning nad on levinud kogu maailmas. Enamik neist on kahjutud ning elavad loomade, kuid ka inimese nahal ja limaskestadel. Neid leidub ka mullas.

Kahjulikud stafülokokid võivad inimestel ja loomadel põhjustada mitmesuguseid haigusi, kaasa arvatud toidumürgituse. Staphylococcus aureus põhjustab mitmesuguseid naha- jm nakkusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles