52-aastaselt naiselt nõuti siidri ostmisel isikut tõendavat dokumenti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Soomes Helsingis elav keskealine naine sai siidrit ostes üllatuse osaliseks, kuna tal nõuti alkoholi sisaldava joogi tõttu dokumenti, nagu ta oleks alaealine.

Merja eesnime kandev naine arvas emalt, et ta on sattunud mõnda telesaatesse, milles uuritakse varjatud kaamera abil inimeste käitumist, edastab iltalehti.fi.

Merja ostis Maunula S-marketist toidukaupa, kuid ka kolm pudelit siidrit. Kui ta kassas maksma hakkas, küsiti temalt dokumenti.

1963. aastal sündinud naisel on pass, kuid tal ei olnud passi poes kaasas ning seega ei suutnud ta kassas olnud teenindajale oma vanus tõendada. Teenindaja konfiskeeris seega Merja joogid.

Soomlanna sõnul ei osanud ta sellises olukorras midagi teha, kuigi ta ei paista teismeline välja.

Merja ei jäänud rahule ja ta läks koju passi järele ning näitas teenindajale. Alles pärast seda sai ta oma siidripudelid tagasi.

«Olen rääkinud juhtumist oma sõpradele ja nad ei uskunud mind,» lausus soomlanna.

Merja sõnul loobub ta edaspidi oma kodu lähedases keskuses sisseoste tegemast, kuna ta peab seal isikut tõendavat dokumenti näitama.

S-marketi esindaja teatel on teenindajal õigus küsida ostjatelt isikut tõendavat dokumenti kui need näevad välja nooremad kui 30-aastased.

 «Osades ostukohtades võidakse dokumenti küsida ka 40- 50-aastastelt, et oleks vanus ikka kindel, kuid tavapäraselt neilt ei küsita,» teatas esindaja.

Ta lisas, et Merja juhtum oli ebatavaline ning teenindaja käitus dokumenti küsides õigesti.

«Inimesed võivad oma vanusest nooremad või vanemad välja näha, kuid dokumendis olev sünniaasta näitab tegelikku vanust,» lisas esindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles