Maimikute «Kirsitubakas» sai Venemaal parima stsenaariumi auhinna

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiristubakas
Kiristubakas Foto: Kaader filmist.

27. novembrist 1. detsembrini toimus Peterburis 14. rahvusvaheline debüüt- ja tudengifilmide festival «Algus» («Начало»). Katrin ja Andres Maimiku mängufilm «Kirsitubakas», mis esilinastus Eestis 2014. aasta sügisel, sai auhinna parima stsenaariumi eest.

«Kirsitubakas» on nooruslik suhtedraama esimesest armumisest, peaosades Maris Nõlvak ja Gert Raudsep. Filmi režissöörideks-stsenaristideks on Katrin ja Andres Maimik, operaator Mihkel Soe, kunstnik Kristiina Ago, helilooja Sten Sheripov, produtsent Anneli Lepp, tootja Kuukulgur Film. 

Parimaks täispikaks mängufilmiks tunnistati festivalil film «Barbarid», mis on valminud Serbia, Montenegro ja Sloveenia filmitootjate koostööna, režissöör Ivan Ikitš. Venemaa täispikk film «Kajakad», režissöör Ella Manžeeva, sai auhinna parima režissööri töö eest.  Parimaks näitlejate  ansambliks tunnistati näitlejate Jorge Clemente'i, Beatrice Medina ja Emilio Palacios'e töö Hispaania filmis «Kurjuse kangelased». Tudengite lühifilmide konkursi võitjaks sai Poola mängufilm «Rollimängud».

Festivali «Algus» korraldatakse Sankt-Peterburgis iga sügis alates 2001. aastast.  Seekord toimusid festivali üritused kuues kinos: «Ленфильм» (Lenfilm), «Аврора» (Auroora), «Англетер» (Angleter), «Эрарта» (Erarta), «Дом кино» (Kinomaja) ja «Порядок слов»  (Porjadok Slov). Festivali programmis oli  kolmkümmend täispikka filmi ja ligi sada lühifilmi. Festivalil osalesid filmid 46. riigist. «Alguse» korraldajaks on Vene Föderatsiooni Kinematografistide Ühingu Sankt-Peterburgi organisatsioon ning festivali toetab Sankt-Peterburgi Kultuurikomitee.

«Alguse» peaidee on rahvusvaheliste sidemete tugevdamine, loominguliste ja erialaste kontaktide loomine, erinevate kinokoolide ja kompaniide vaheline kogemuste ja ideede vahetamine. Festivali meeskond püüab näidata noorte kino tendentse ning välja selgitada noorte lavastajate ja kinokoolide tudengite loomingulist suunda.

Rohkem infot  auhindade, festivali ja filmide kohta leiab festivali kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles