Esmakordlselt Eestis! Muusikafestivalide sensatsioon DAGAMBA kontsertprogrammiga «Bach Goes to Iran»

Elu24.ee muusikatoimkond
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esmakordlselt Eestis! Muusikafestivalide sensatsioon DAGAMBA kontsertprogrammiga „Bach Goes to Iran“
Esmakordlselt Eestis! Muusikafestivalide sensatsioon DAGAMBA kontsertprogrammiga „Bach Goes to Iran“ Foto: promo

DAGAMBA sulatab kokku ida ja lääne muusikakultuurid, mille tulemus on ainulaadne ning võimas looming. Uurides eelnevalt kaardistamata territooriumeid, on grupi esinemised ilmekad ja dünaamilised. Nende muusika, mille on seadnud Valters Puce, on ühtviisi muljetavaldav, mängigu nad Beethovenit või rokkigu Led Zeppelini taustal. Nende kiiret edu kinnitavad tänavu seitse kontserti maailmakuulsal Glastonbury festivalil ja hiigelsuur show Positivusel.

Programmi kuuluvad ka Dagamba originaallood, mida on inspireerinud klassikalise muusika suurkujud. Lugude seaded on julged ja üllatavad ning nende võimsates esitustes on ühendatud erinevate muusikastiilide ja -ajastute elemendid. Kuulajad võivad ära tunda motiive nii Griegi „Solveigi laulust“ kui Led Zeppelini loost „Immigrant Song“. Samal ajal võivad kõik kuulajad olla kindlad – nad istuvad esimest korda muusikalisele karussellile, mis on klassika- ja popphittidest sedavõrd täis pikitud.

Bach läheb Iraani, Prokofjev kohtub rändava rüütliga filmist „Knight Rider“, Mozart vahetab kogemusi Radioheadiga – esitamisele tulevad kuulsaimad popplood ja kauneimad klassikalised meloodiad. Loendamatud üllatavad muusikalised kohtumised muudab iseäranis eksootiliseks rütmimeister Hamidreza Rahbaralam, kes mängib 8000 aasta vanusel löökpillil.

Rahvusvahelise Lätis baseeruva ansambli DAGAMBA asutasid 2011. aastal andekad professionaalsed muusikud Valters Puce [tšello] ja tema lapsepõlvesõber Anton Trocjuki [tšello]. Nende ülimalt loomingulised eksperimendid erinevate muusikažanritega ja kirg muusika vastu kutsusid aga grupiga liituma iraanlasest löökpillimängija Hamidreza Rahbaralami [daf, setar, vokaal] ja Leedu pianisti Dainis Tenise [klaver].

Kontsert toimub 7. Detsembril kell 19.00 Vaba Laval.

Piletid kõikide Piletilevi müügipunktides.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles