Kihnu Virve tuuritab kirikutes jõulukontserdiga

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu Virve ja Järsumäe pereansambel.
Kihnu Virve ja Järsumäe pereansambel. Foto: Meelis Kiviselg

Teise advendipüha paiku kõlavad kolmes Eestimaa kirikus-kontserdisaalis Kihnu Virve laulud ja pajatused jõuludest, ootusajast ning elust enesest.

“Ühel augustikuu öisel kojusõidul heietasime lähenevate jõulude teemadel ja unistasime, miks mitte Virve jõululaule eraldi plaadile koguda,” selgitas Virve lapselaps Raina Kiviselg Virve laulude jaoks tavapäratut esinemiskohtade valikut. Edasine arutamine muutis aga pereansambli nooremad liikmed, kes mõtte esialgselt vaid unistuseks tembeldasid,õige pea realistideks.

“Mamma oli jõululaulude laulmise mõtte juures väga visa ja nii jõudsime lõpuks selleni, et alustuseks oleks tore anda mõni kontsert kirikus,“ jätkas Kiviselg. “Seda enam, et jõuluaja üheks tähtsamaks sündmuseks peetakse Kihnus just jõululaupäeval kirikus käimist. Oleme ka varasematel aastatel andnud paar kontserti kirikus ja mõlemal korral oli nii saalis istujatel kui meil endil eriline tunne. Meie jaoks on kirikus esinemine midagi väga tähtsat.”

Väikeste saalide omapärana hindavad lauljad võimalust esineda võimenduseta.
Seekordset kontsertreisi korraldab pereansambel omal riisikol. Et eelmise korraldajaga on Kiviselja sõnade järgi suhted veel klaarimata, on see teinud Kihnu naised ettevaatlikuks.

Kuigi esinejal oleks kergem korraldajate teenuseid kasutada, on kogemused õpetanud kihnlasi hoidma kogu protsessi oma kontrolli all.

Kihnu Virvet ja tema pereansamblit saadavad kontsertidel akordionistid Raido Koppel Väikeste Lõõtspillide Ühingust ja Erik Nisu.

Kontserdid kõlavad laupäeval, 4. detsembril kell 19 Pärnu Agape keskuses, pühapäeval, 5. detsembril kell 17 Tartu Pauluse kirikus ja kolmapäeval, 8. detsembril kell 19 Tõrva kirikus-kammersaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles