Noored talendid esitavad „Sõduri lugu“

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igor Stravinski "Sõduri lugu" sündis 1918. aastal, kui helilooja maailmasõja lõpul peatus Šveitsis ja teenis raha kohvikutes klaverit mängides.
Igor Stravinski "Sõduri lugu" sündis 1918. aastal, kui helilooja maailmasõja lõpul peatus Šveitsis ja teenis raha kohvikutes klaverit mängides. Foto: Repro

Kontserdisari "Noored talendid" toob vaataja ette Igor Stravinski "Sõduri loo", mida etendatakse Tallinnas, Jõhvis, Pärnus ja Tartus.
 

Eesti Kontserdi sari "Noored talendid" tutvustab Eesti noori väljapaistvaid muusikuid, kes võivad veel õppida, kuid on juba üles astunud välismaistel lavadel, omavad esinemiskogemust ning on saanud tunnustust konkurssidel.

Igor Stravinski "Sõduri lugu" on valminud Tallinna ülikooli magistritudengite tööna nii koreograafia kui lavastuse ja repetiitori poolel, juhendajaiks on Tiina Ollesk ja Rene Nõmmik.

"Sõduri loo" muusikaline juht ja dirigent on 22aastane Jaan Ots, kes on Eesti muusika- ja teatriakadeemia klaveritudeng ning õpib seal ka dirigeerimist. Ta on pianistina üles astunud välismaal, osalenud edukalt konkurssidel, meil juhatanud peamiselt enda ja oma isa Aavo Otsa puhkpilliorkestreid.

"Sõduri loo" kirjutas Igor Stravinski 1918. aastal, kui ta maailmasõja lõpul peatus Šveitsis ja teenis raha kohvikutes klaverit mängides. Eri stiilielementide segu, ragtime, bongo, uus valss, folkloorse muusika osised eri rütmides ja lahendustes köidavad pillimehi oma võimalustega. See seob traditsiooni ja modernsuse ning laseb vaatajal-kuulajal end hästi tunda. Maailmaesiettekande tegi septembris 1918 Lausanne’is kuulus Ernest Ansermet.

"Sõduri lugu" saab näha 17. novembril kell 19 Jõhvi kontserdimajas, 18. novembril kell 19 Pärnu kontserdimajas ja 19. novembril kell 19 Tartus Vanemuise kontserdimajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles