Mänguasjapood eemaldas poliitilise korrektsuse nimel mängusead

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mänguasjapood eemaldas poliitilise korrektsuse nimel mängusead
Mänguasjapood eemaldas poliitilise korrektsuse nimel mängusead Foto: SCANPIX

Briti mänguasjapood Early Learning Centre eemaldas HappyLand Goosefeather Farm mänguasjakomplektidest mängusead, kuna need on moslemitele ja juutidele solvavad.

Oma tütrele sünnipäevaks selle komplekti ostnud ema märkas, et sealaut  ja seahääle tegemise nupp olid olemas, kuid puudus siga, kirjutab Daily Mail.

Selles mänguasjakomplektis on ka kana, hobune, lehm, lammas ja koer. Kõik need loomad teevad nupule vajutamisel sellele loomale omast häält. Komplektist leiab ka farmimaja, farmeri, ta naise ja traktori.

«Selles komplektis peaks olema ka siga, kuid saime osalt klientidelt tagasisidet, et siga ei ole teatud religioossete vaadete tõttu sobiv. Eemaldasime sead, sest mõnes religioonis peetakse neid ebapuhasteks olenditeks,» selgitas pood sea puudumise kohta kaebuse esitanud naisele e-kirjas.

Kuid sel nädalal otsustas müügifirma sead komplekti tagasi panna, kuna paljud kliendid kaebasid, et poliitilise korrektsusega on liiga kaugele mindud.

HappyLand Goosefeather Farm maksab 25 naela ning on soovitatav alates 18. elukuust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles