Soomlased jooksid Tom of Finland piltidega köögirätikutele tormi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tom of Finland joonistustega kangas
Tom of Finland joonistustega kangas Foto: SCANPIX

Soome tekstiilifirma Finlayson jagas eile jõulumeeleolu silmas pidades 2000 Tom of Finland piltidega köögirätikutekomplekti Tom Time.

Finlayson jagas neid tooteid tasuta, kuna tegemist oli rätikutega, mis ei läbinud kvaliteedikontrolli, edastab iltasanomat.fi.

Firma teatas rätikute tasuta jagamisest meedias, kuid samas vabandas, et Hispaaniasse saadeti probleemseid tooteid.

Info rätikute tasuta jagamise kohta tõi eile Helsingis Eteläesplanaadil asuva Finlaysoni poe juurde rahvamassi.  Kui pood kell 10.00 avati oli selle ees rohkem kui 30 meetri pikkune järjekord.

Tom Time rätikuid soovinud aga jäid lõpuks tühjade kätega, kuna tasuta 250 rätikukomplekt ei jõudnud transpordiprobleemide tõttu õigeks ajaks kauplusse.

Finlaysoni poe müüjad võtsid soovijatel nimed ja aadressid ning rätikud lubati toimetada neile posti teel.

Finlaysoni tegevjuht Jukka Kurttila ei olnud soomlaste suurest huvist Tom of Finland köögirätikute vastu üllatunud.

«Tom of Finland disainiga tooted on meie kümne kõige populaarsema toote hulgas. Tegemist on toodetega, mis kutsuvad üles tolerantsusele meie vägivallast küllastunud maailmas. Soomlased on tolerantsemad kui arvatakse,» teatas tegevjuht.

Helsingi kesklinnas asuv Finlaysoni kauplus ei olnud ainuke, kuhu tasuta rätikute tõttu tormi joosti. Kurttila sõnul oli teine tasuta jagamine Itäkeskuses, kus läks lausa lööminguks.

«Arvan, et kui oleksime jaganud mingeid tavapärasemaid tooteid, siis ei oleks nii suurt huvi olnud. Tom of Finland on tõmbenumber,» leidis Kurttila.

Helsingi kesklinna poes Tom Time rätikutest küll ilma jäänud, kuid hiljem posti teel need saavad inimesed peavad rätikuid humoorikateks ja kelmikateks aksessuaarideks oma köögis.

Wikipedia: Tom of Finland (kodanikunimi Touko Laaksonen; 8. mai 1920 Kaarina – 7. november 1991 Helsingi) oli soome kunstnik, kes mõjutas oma homoerootiliste joonistustega homoseksuaalset subkultuuri.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles