Uus dokumentaalsari näitab elu tsivilisatsiooni hüljanud kogukonnas

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna, 2. detsembril kell 22.30 esilinastub National Geographic kanalil dokumentaalsari «Tsiviliseerimata saar» (Lawless Island), mis näitab, kuidas elavad inimesed tsivilisatsioonist kaugel asuvas Alaska kogukonnas.

Sari on eetris igal kolmapäeva õhtul National Geographic kanalil.

«Tsiviliseerimata saar» on lugu inimestest, kes on sihilikult jätnud maha tsivilisatsiooni ja valinud elamiseks kogukonna nimega Port Protection, kus ei ole maanteid, valitsust ega politseid. See on maailm, kuhu põgenevad inimesed bürokraatia, poliitika ja ühiskonna eest.

Dokumentaalsari jälgib, kuidas selle kogukonna liikmed elavad üksmeeles ja üksteisele toetudes, jagades aiasaadusi, püütud kala ning lihtsaid rõõme ja muresid.

Kogukonna elu ei ole kerge, meri on külm ja tormine, maapind karm ja halastamatu ning abi väga-väga kaugel. Seetõttu on iga ettevõtmine raske ja vahel ka ohtlik, kuid iga riskiga kaasneb tasu, mis on midagi enamat kui lihtsalt ellujäämine – täielik vabadus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles