Elu24 Live: Külas käis alternatiiv-folk ansambel Rüüt

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 3. novembril kell 12.00 külastas Elu24 Live`i alternatiiv-folk ansambel Rüüt. 

Foto: Meisi Volt

Rüüt on värkse ansambel, mille võlu peitub mitmekülgses ja otsinguterikkas lähenemises pärimusmuusikale.

Ansambli muusika toetub oma juurtega meie maa põlisele pärimusmuusikale, kuid liigutab oma latva tänapäevase maailma mitmekesisuses. Regilaulud ja vanad pillilood tuuakse kuulaja ette peenelt viimistletud ja paeluvasse atmosfääri põimituna.

Foto: Meisi Volt

Rüüt tutvustab oma loomingu kaudu ühe vähese Eesti oma instrumendi – Eesti lõõtsa kasutusvõimalusi ja kõla.

Ansamblisse kuuluvad eesti parimad noored lõõtspillimehed Juhan Uppin ja Toomas Oks. Rüüdi mitmekülgsele kõlale ja põnevatele lähenemistele annavad omapoolse vürtsi bändi naisliikmed – näitleja Maili Metssalu ja jazzmuusik Maarja Soomre, kelle hääled regilauludes kõlavad võimsalt ja toovad möödunud ajad kuulajatele lähemale. Pilliparki kuuluvad veel viiul ja meloodika.

Foto: Erakogu

Rüüt aitab mõista möödunud aegade võlu ja tänapäeva maailma mitmekesisust.

Rüüdi liikmed on olemuselt kirglikud katsetajad ja demonstreerivad rõõmuga muusika piire ja sügavusi. Muusika pakub head kuulamisainet ühtviisi nii pärimuse sõpradele, tehnilistest viguritest huvitujatele kui ka õhulistel muusikamaastikel rändajatele.

Vaata, mis saates toimub!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles