Stedingu majas kuuleb ühe sarvega trummi ja bassi rütme

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Unicorn Beats
Unicorn Beats Foto: Unicorn Beats

Sellel laupäeval, 5. detsembril tuleb Stedingu maja keldrist mahedat ja ka natuke tõsisemat trummi ja bassi.

Üritusel Unicorn Beats toob teieni juba paljudele tuttavad biidikruttijad ja produtseerijad Audioholic, Slammin, Cover x Byte ja Distance.

Õla paneb alla ka kohalik üritustekorraldaja ja Dj Luuri.

Uksed avatakse kell 23:00 ning esimesel tunnil jagatakse külalistele tasuta üllatusi.

Üritusele on võimalus võita ka tasuta pääsmeid. Kuidas, seda saad teada ürituse Facebooki lehelt.

Foto: Unicorn Beats

Stedingu majast:

Ühe üle saja aasta vanuse, aastaid tühjalt seisnud hoone ajalugu ja traditsiooni kandvad müürid on saanud uue hingamise. Stedingu maja loob uut kvaliteeti Võru kultuurimaastikul. Just siin, Eesti äärealal pakub tihe ja rikkalik ebatäiuslikkus rohkelt uusi tunge luua tüünet, avatud, kultuuriruumi rikastavat kogukonda. Stedingu maja tahab väga olla sellise kogukonna kohtumispaik ning füüsiline ankur, tuum ja kese. Sellest majast saab orkester, mille sümfoonia on tugeva tormi valjune.

Peamine käivitav jõud on juba kohal. Järjest jõulisemalt kannab pead virge ja uljas Võru Loomeselts, mis pöörab uue lehekülje selle linna vaimuelus, avardab linlaste silmaringi ning tekitab uusi vibratsioone. See on oodatud uus tulemine.

Suutmata kirjeldada kogu uue tärkava reaalsuse mitmekülgsust, võib alustada hetkel kõige intensiivsemalt hoogu koguvast, keldriruumides asuvast baarist. See mis seal toimub paneb õhtuse/öise meelelahutuse võimalusi ümber hindama.

Tundub, et hämaras valguses mõjuvad keldri madalad võlvlaed müstiliselt turvaliselt. Üsna sügavalt helimerede põhjast kuuldavale tulevad lained pilluvad sädemeid nagu säraküünlad. Muusika näib välja tungivat punaste tellisvõlvide pooridest. Neid sähvatusi kõrvades tasakaalustab küünalde romantiliselt stoiline leek ning meeliülendav viiruki hõng. See on kogemus, mis on väärt tundmist ­ kui oled avatud siis puudutab/ kõneleb ja kõnetab. Õhustik on ajastuhõnguline ja ometi ei taotlegi ta tõetruudust. Stiil on elegantselt lohakas ja ootamatult lihtne.

Juba ainuüksi baari olemusest võib aimata kuhu suunas Võru kultuurielu piire nihutatakse. Maja oma tähelepanuväärse, tähendusrikka ja lummava olemusega tõmbab lausa tuntavalt ligi kõike loomingulist. Ta ootab ära oma inglid ja kangelased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles