Video: Türgi president Erdoğan on nagu Gollum?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan Foto: SCANPIX

Türgi kohtunik andis ekspertidegrupile käsu uurida, miks riigi presidenti Recep Tayyip Erdoğani võrreldi «Sõrmuste isanda» filmidest tuntud koletise Gollumiga.

Kohtuniku teatel tegi sellise võrdluse Lääne-Türgis Aydınis tegutsenud arst Bilgin Çiftçi ning levitas sotsiaalmeedias presidendi ja filmitegelase näoilmeid võrdlevaid pilte, edastab news.com.au.

Çiftçi vallandati ta töökohalt rahvatervise instituudist oktoobris ning käivitati uurimine, kas ta on oma seisukohtadega solvanud president Erdoğani.

Sotsiaalmeedias levivad kolm võrdluspilti, millel on Erdoğan kõrvuti Gollumiga. Esimesel pildil mõlemad söövad, teisel on üllatunud ja kolmandal imestunud.

Võrdlusfotosid näinute sõnul on need kaks tõesti sarnased.

Türgi uudistelehekülg Today`s Zaman teatas, et Çiftçi võib sellise meemi levitamise eest oodata kuni kahe aasta pikkune vanglakaristus.

Türgi kohtuniku käsul uurib meemi viisi eksperti, kelle seas on kaks akadeemikut, kaks käitumispsühholoogi ning tele- ja filmiproduktsioonide ekspert.

Türgi meedia andmetel ei ole kohtunik ega eksperdid näinud «Sõrmuste isanda» filme ega tea Gollumist midagi.

Çiftçi kaitses end öeldes, et Gollum ei ole tema arvates negatiivne tegelane ja tema eesmärgiks ei olnud kellegi solvamine.

Pilte vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles