Video: järjekordne müsteerium Punasel planeedil! Ufo entusiastide teatel on tegemist kuppelehitisega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuppelehitis Marsil?
Kuppelehitis Marsil? Foto: Youtube

Ufo entusiastid on  veendunud, et nii USA kosmoseagentuur NASA kui teiste riikide kosmoseagentuurid varjavad Marsil kunagi olnud tsivilisatsiooni kohta käivat infot, kuigi pidevalt saadakse uusi andmeid.

Entusiastid uurivad regulaarselt NASA Marsi kulgurite poolt tehtud fotosid, avastades Punasel planeedil anomaalialid, edastab

Kõige värskem avastus on kulgur Opportunity tehtud fotol, mida kirjeldati kui «inimkätega valmistatud kuppelehitis».

Teadlased on kinnitanud, et miljardeid aastaid tagasi oli Marsil sellist voolavat vett nagu seda leidub Maal. Ka praegu on voolavat vett, kuid see on võrdlemisi soolane.

Vee olemasolu tõttu võis seal olla elusolendeid, kes ehitasid asulaid.

Opportunity piltide põhjal arvatakse, et nüüd leitud kuppel on metallist ja seega peegeldab päikesevalgust.

«See kuppelehitis on kindel tõend Marsil olnud tsivilisatsiooni kohta,» kirjutas vandenõuteooria lehekülg Unsilent Majority.

Tekst jätkus, et kui vaadata Marsilt leitud tõendusmaterjali tsivilisatsiooni kohta, kas siis saab järeldada, et seal võis olla midagi sellist nagu Maal tekkisid üksteise järel inimtsivilisatsioonid.

«Samas ei saa välistada, et selle kupli puhul võib tegemist olla kivimoodustisega, kuid selline struktuur ei ole Punasele planeedile omane. Seega ei saa kõrvale lükata ka tulnukate tsivilisatsiooni teooriat,» edastati leheküljel.

Vandenõuteoreetikud käisid kupli kohta välja veel kolmanda teooria. Nimelt arendab NASA salajast kosmoseprogrammi ja aluseid, millega saab kosmoses üsna efektiivselt ja kiiresti liikuda.

Seega võib see Marsi kuppel olla osa NASA salaprogrammist, sest teine samasugune kuppel olevat ka Kuul.

Selle aasta alguses aga tulid vandenõuteoreetikud välja avaldusega, et Marsil on Egiptuse Giza platoo suurima püramiidi koopia ning see struktuur viitab otseselt iidsele tsivilisatsioonile, millel on seos nii Maa kui Marsiga.

Möödunud aasta novembris esines USA raadiojaama Coast to Coast AM saates end Jackieks nimetanud naine, kelle sõnul nägi ta 1979. aastal NASAs töötades kaadreid skafandrites olenditest Punasel planeedil. Jackie tegeles sel ajal  Marsi maandur Viking telemeetriaga.

«Nägin Vikingi fotodel selgelt kahte inimest, kellel olid mingisugused kaitseülikonnad, kuid mitte sellised kanged ja kohmakad nagu meie astronautide omad,» teatas naine.

NASA saatis Viking programmi raames Marsile kaks kosmosesondi Viking 1 ja Viking 2, millest mõlemad koosnesid kahest osast – Marsi pinda orbiidilt pildistavast satelliidist ja Marsi pinnauurimiseks mõeldud maandurist.

Möödunud aastal teatas füüsik John Brandenburg, et tema arvates tekkis Marsil kaua aega tagasi tuumasõda, mis seal tsivilisatsiooni hävitas ja planeedi elukõlbmatuks muutis.

Brandenburgi teatel hävitasid üksteist kaks tsivilisatsiooni ning genotsiidi jäljed on seni näha.

2011. aastal teatasid peavoolu teadlased, et Marsi pinnase punane värv on tingitud looduslikust tuumaplahvatusest.

«Marsi pind on kaetud õhukese radioaktiivse aine kihiga, milles leidub uraani, tooriumit ja kaaliumit. Tuumaplahvatus lennutas objekte kogu Marsi pinnal,» teatati.

Lehekülje Vice andmetel leidub Marsi atmosfääris radioaktiivseid isotoope, mis viitavad tuumapommile.

NASA teatel on vandenõuteoreetikud valel teel ja mingit salajast kosmoseprogrammi ei ole olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles