«Eesti tippmodell» ametlik blogi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Tippmodell 2015 Bliss Restoranis, catwalk söögilauas
Eesti Tippmodell 2015 Bliss Restoranis, catwalk söögilauas Foto: Erlend Štaub

«Eesti tippmodelli» uus hooaeg toob formaadimuudatusi, ekstreemsust ja intriige, pluss-suuruses meesmodelli ja uue kohtuniku

Tere, armsad modellisaate fännid! Teile on rõõmsaid uudiseid – saade on teie ees 14. detsembril kell 21.30 loomulikult Kanal 2 eetris!

Kevadel casting`ut välja kuulutades lubasime, et uus hooaeg tuleb harjumuspärasest mõnevõrra erinev. Nüüd, kui esimesed osad on juba montaažiarvutist väljunud, saame kinnitada, et kõik lubatud muutused viisime ka ellu ning ees ootab päris palju üllatusi.

Et ooteaeg tunduks lühem, alustame juba praegu «Eesti tippmodelli» blogisissekannetega.

Blogiga tegime algust kevadel, vanemad sissekanded leiate SIIT!

Et aga vaatajatel meid veel lihtsam leida oleks, kolisime oma suurepärase koostööpartneri Elu24 juurde. Just siit leiate ka edaspidi värsket ja eksklusiivset infot!

Foto: modellisaade.blogspot.com.ee

Blogist hakkate pärast iga epsioodi leidma saate telgitaguste saladusi, samuti püüab saatetiim siin vastata kõigile küsimustele, mis televaatajaid parajasti erutavad.

Nüüd aga veidi lähemalt sellest, mida tasub oodata.

Mis on kommertsmodellindus?

Sel hooajal keskendub «Eesti tippmodell» parima reklaamimodelli otsimisele. Kommertsmodellindus on ääretult avar nišš, mis hõlmab kõike alates luksuslikest reklaamfotodest ja -videotest kuni ilublogideni ning tooteesitlusteni kaubanduskeskustes. Meie modellid saavadki end väga laial skaalal proovile panna.

Kui kõrgmoodi otsitakse peamiset kleenukesi teismelisi, siis kommertsmodellinduses on oma koht ka veidi vanematel modellidel, kes ei pruugi vastata nn klassikalistele modellimõõtudele.

Foto: modellisaade.blogspot.com.ee

Kes hakkavad uuel hooajal võistlema?

Seekord said võimaluse modellisaatest osa võtta ainult need, kel vanust vähemalt 18 eluaastat. Meile oli tähtis, et võistlejad ei jätaks kedagi külmaks. Valisime välja need, kel on midagi öelda ja tõestada. Nad pidid olema millegi poolest silmatorkavalt erilised – ja me leidsimegi sellised inimesed üles.

Osalejate hulgast leiab igaüks kindlasti lemmiku, kellele kaasa elama hakata. Näiteks on meil saates nii klassikalisemaid iludusi kui ka põnevaid tüüpe, kes tavamodellinduse jaoks liiga lühikesed või volüümikad, aga kel reklaamimodellina oleks kindlasti oma nišš. Line-up`ist leiame näiteks kõigi lühikeste neidude nimel võistlustulle astuva meditsiiniõe ning kahe lapse ema, kelle büsti on ilulõikustega täiustatud.

Eelmisel hooajal võtsime esmakordselt saatesse meesmodellid – tookord vaid kolm, et esialgu ettevaatlikumalt testida, kuidas meie vaatajad sellesse suhtuvad. Kogemuse pealt tekkis tunne, et mehi võiks rohkemgi olla ja mis muud kui mõeldud-tehtud. Teiste hulgas asub võistlema otse Soomest ehitusplatsilt saabunud pluss-suuruses meesmodell.

Millised on võistlusülesanded?

Kommertsmodellindusele keskendumine lubas võistlejatele anda väga mitmekülgseid ülesandeid, mis nõuavad nii füüsiliste kui ka psüühiliste barjääride ületamist, aga ka julgust võõraste inimestega suhelda. Enamik ülesannetest on väga füüsilised, ainult paigal seismisest ja ilusa näo tegemisest ei piisa kaugeltki.

Kui katsetele tulnud modellihakatistelt küsisime, mida nad kõige rohkem kardavad, vastati pea eranditult: «Veealust pildistamist!» Kas seekord vee alla minna tuleb, jätame veel üllatuseks, aga kindlasti on üks uue hooaja olulisi võtmesõnu hoopis peadpööritav kõrgus.

Et ülesanded olid pingelisemad kui varem ning varahommikul alanud võttepäevad venisid tihtilugu järgmise päeva esimeste tundideni, tekkisid mõnelgi võistlejal ootamatud terviseprobleemid, mis meid kõiki ehmatasid. Modellimajja tuleb kutsuda koguni kiirabi – ja see ei jää ainsaks korraks… Modellielu ongi karm ning paljud võistlejad tunnistasid, et ei osanud nii suurt pinget oodata.

Kuna meil on seekord saates rohkem noormehi, näeb palju paaristööd, mis toob nii armusärinat kui paraku ka väga valusaid pettumusi. Kuna saates osalevad täiskasvanud inimesed, kel on juba kindlad harjumused ja tõekspidamised ning ka rohkem julgust oma arvamust välja öelda, siis erinevaid suhtesasipuntraid tuleb harutada jahmatavalt tihti.

Foto: modellisaade.blogspot.com.ee

Kes on uue hooaja kohtunikud?

Saatejuhina jätkab kolmandat hooaega järjest moekunstnik Liisi Eesmaa ning kohtunikelauast ei lahku Eesti hinnatumaid moefotograafe Toomas Volkmann, kes on modellisaatega seotud alates avahooajast.

Üks oluline muudatus siiski tuleb. Nimelt sai kaks hooaega modelle hinnanud ajakirjanik ja turundusekspert Urmas Väljaots uue magusa tööpakkumise Londonis mainekas Burberry moemajas ning uus amet ei lasknud enam pidevalt Eesti vahet lennata. See õnneks ei tähenda, et Urmast saates üldse ei näe. Ta on meie tiimiga pidevalt ühenduses ja annab head nõu.

Urmas sai aga väärilise asendaja – moeportaali Catwalk toimetaja Mari-Liis Helviku. See temperamentne ja sõnakas kaunitar ei ole saate vaatajatele tegelikult võõras – varem töötas Mari-Liis meie kauase koostööpartneri Cosmopolitan peatoimetajana ning osales mitme fotosessiooni juures, jäädes juba siis oma karmi konkreetsusega silma.

Sel hooajal saab Mari-Liis endale erakordselt vastutusrikka rolli: ta on pidevalt modellide kõrval nii settidel kui ka modellimajas, juhendab, abistab ja vajadusel kutsub korrale. Mitte kunagi varem ei ole ükski kohtunik modellidega nii tihedalt seotud olnud ning mõistagi toob see saatesse põnevust ja pinget juurde.

Kuidas muutub saateformaat?

«Eesti tippmodelli» aluseks on tuntud teleformaat «America`s Next Top Model», mis aga annab igas riigis saate tootmiseks tegelikult üpris vabad käed. Modellisaadet tehakse igal maal natuke isemoodi ja seepärast ei olegi õige kõike üksipulgi originaalsaatega võrrelda.

Seekord võtsime kätte ja muutsime väljahääletust. Kui varem lõppes iga episood rohkem kui kümme minutit pika stuudio-osaga, kus kohtunikud laua taga istusid ja üksipulgi pilte analüüsisid, siis see jääb tänavu ära. Seekord peavad modellid absoluutselt igal hetkel nagu noateral kõndima, sest nad ei tea mitte kunagi ette, kuhu ja millal võivad kohale ilmuda kohtunikud, kes pikalt aega kulutamata kõige nõrgema modelli välja heidavad. Ei jää tulemata ka šokk ja pisarad.

Muutusi on ka auhinnapaketis. Sel hooajal ei pea parimad modellid tingimata ära ootama, kuni keegi neist võitjaks kuulutatakse, vaid modellimajas on nn «aardekamber», mille lukustatud ukse taga ootab kokku 40 000 euro väärtuses väärisehteid ja -kelli, tuntud brändide parfüüme ja tippkosmeetikat, moodsaid rõivaid ja iluga seotud tehnikat. Sinna pääseb iga nädala kõige tublim modell, kes saab ühekorraga kätte kümneid võrratuid auhindu.

Võitja saab auhinnaks reklaamikampaaniad reaalsetele klientidele ning ka tuliuue Toyota Avensise võtmed meie koostööpartnerilt Amservilt.

***

Järgmises postituses saate lähemalt lugeda, mida tasub oodata hooaja esimestest saadetest. Vihjena ette, et seekord tasub kindlasti telekapuldi järele haarata ja end Kanal 2 lainele klõpsida juba avasaate ajal.

Kui tavaliselt on hooaja esimene episood tervenisti pühendatud osalejate selgitamisele, siis seekord hõlmab casting avasaatest vaid lühikese osa. Võistlus algab kohe täies ilus ja valus.

Vaata lisaks SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles