Üle 11 000 norraka esitasid hundijahi avalduse, kuigi riigis on ametlikult 30 hunti

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hundid
Hundid Foto: SCANPIX

Norras esitasid 11 571 inimest avalduse hundijahiks, kuid ametlikel andmetel on riigis vaid umbes 30 hunti.

Norras on jahipidamine populaarne ja sellega tegeleb ligikaudu 200 000 norrakat, edastab Daily Mail.

Norra ametnike teatel saab sel hooajal jahtida kuni 16 hunti, seega tuleb iga hundi kohta 723 jahimeest, kes on hundijahiks avalduse teinud.

Jahinimekirjas teisel kohal on pruunkaru, keda soovivad jahtida 10 930 reigstreeritud jahimeest. Võimud lubavad jahtida  sel hooajal, mis kestab 1. oktoobrist kuni 31. märtsini, 18 karu.

Statistikast ilmneb, et enamik Norra jahimehi on mehed, sest naisjahimehi on registreerunud vaid 500.

Norra võimud väljastavad jahilubasid eesmärgiga hoida kiskjate populatsioon kontrolli all ja kaitsta samas koduloomade nagu lambad, kitsed ja lehmad karju.

Hundieksperdi Petter Wabakkeni sõnul on Norras huntide salaküttimine üsna levinud ja tema andmetel on Norra metsades alles vaid 30 hundi ümber.

Norras on üsna palju jahi ja karusnahkade kandmise vastaseid. Viimati lahvatas karusnaha ümber skandaal möödunud aasta veebruaris, kui Norra tuntud poliitik Sandra Borch avaldas Facebookis foto, millel on teda näha hundinahast kasukaga.

Norra poliitikute arvates peaks hundijahtimisloa saama eelkõige farmerid, kellel on vaja kaitsta oma loomakarju.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles