Indias pääsevad joogaeksami läbivad vangid varem vabadusse

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jooga
Jooga Foto: Vida Press

Indias Maharashtra osariigis Punes asuva Yerwada keskvanglas pääsevad varem vabadusse need karistuse kandjad, kes läbivad joogakursuse lõpul edukalt joogaeksami.

Selles vanglas oli kunagi ka kaks korda karistust kandmas kuulus hindust inimõiguslane Mahatma Gandhi, edastab The Telegraph.

Vanglajuhtide sõnul pääsevad joogaeksami hästi teinud  vangid ettenähtud ajast kolm kuud varem trellide tagant välja.

«Teaduslikult on tõestatud, et jooga parandab nii füüsilist kui vaimset tervist. Joogaharrastajate käitumine muutub ja nad ei ole agressiivsed,» teatas vangla joogaprogrammi eest vastutav ametnik Bhushankumar Upadhyay.

Yerwada vanglas alustati joogaprogrammiga möödunud laupäeval ning see kestab kuus kuud, mille lõpul on nii praktiline kui kirjalik eksam.

Upadhyay loodab, et tema loodud joogaprogrammi, mis on mõeldud vangidele, võtavad üle ka teised India vanglad ja vanglad ka välisriikides.

Vanglast joogatunnistuse saanud saavad pärast vabanemist õiguse õpetada joogat teistes Maharashtra  osariigi vanglates.

Lisaks joogakursuse edukale läbimisele võetakas vangide varasemal vabastamisel arvesse ka teisi aspekte nagu hea käitumine ja töötamine vanglas viibimisel ajal.

Yerwada vangla on tuntud innovatiivsete rehabilitatsiooniprogrammide poolest ning selles vanglas lähtutakse Gandhi humaansuskontseptsioonist.

India advokaat, riigimees ja inimõiguste eest võitleja Mahatma Gandhi oli esimene kord Yerwada vanglas 1932. aastal ning ta korraldas siis seal Briti ülemvõimu vastase näljastreigi.

Teist korda oli ta selles vanglas 1942. aastal Bombays peetud kõne tõttu, milles ta soovitas brittidel tagasi Ühendkuningriiki minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles