Filmitegijad vabandasid, et eelistasid Vana-Egiptuse filmis valgenahalisi näitlejaid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Butler
Gerard Butler Foto: SCANPIX

Maailma filmimekas Hollywoodis tehakse uut linateost «Gods of Egypt» (Egiptuse jumalad), kuid selle ümber lahvatas skandaal, kuna tumedanahaliste tegelaste rolli valiti enamjaolt valgenahalised näitlejad.

«Gods of Egypt» peaosas näeb šotlasest staari Gerard Butlerit ning kaasa teevad veel austraallane Geoffrey Rush ja taanlane Nikolaj Coster-Waldau vastavalt jumalate Seti, Ra ja Horuse rollis, edastab The Telegraph.

Veebruaris kinodesse jõudva filmi inimesest peategelase Beki rollis on aga Austraalia menusarjast «Home and Away» (Kodus ja võõrsil) tuntud näitleja Brenton Thwaites.

Egiptuse jumalatest rääkiv linateos on 2016. aastal Hollywoodis valmivatest filmidest üks kallemaid.

Pärast treileri  avaldamist lahvatas sotsiaalmeedias kriitikalaviin, et miks peaosatäitjad on valgenahalised.

««Gods of Egypt» peategelased on valged? Egiptlased ei ole läbi ajaloo kunagi valged olnud, ega ole ka tänapäeval. Õppige natuke geograafiat, sest Egiptus asub Põhja-Aafrikas,» teatas üks kommenteerija.

Filmi taga olev Hollywoodi stuudio Lionsgate edastas, et nad tegid näitlejate valikul vea ja selle tõttu vabandavad.

«Meie eesmärgiks on teha filme, mis on suunatud erineva etnilise päritolu ja nahavärviga inimestele. Lubame end selle suhtes parandada,» jätkus vabandus.

Uue linateose režissöör on Egiptuses sündinud, kuid nüüd Austraalias elav Alex Proyas, kes samuti ütles, et näitlejate valikul oleks pidanud rohkem kaasama tumedanahalisi näitlejaid.

Nahavärvikriitika osaliseks sai ka režissöör Ridley Scott oma 2014. aasta filmiga «Exodus: Gods and Kings». Selle peaosades on heledanahalised Christian Bale Moosese rollis ja Sigourney Weaver vaarao naisena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles