Suur Papa pääses kriminaalasjast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Papa
Suur Papa Foto: Martin Dremljuga

Tänavu oktoobris ilmus internetti video, milles on näha, kuidas Tartus toimuval kontserdil lööb esineja külalisele rusikaga näkku. Lööjaks oli räppar Uku Arop ehk Suur Papa.

Lõuna ringkonnaprokuratuuri kinnitusel alustas politsei juhtunu asjaolude väljaselgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis käsitleb avaliku korra rasket rikkumist (§ 263 lg 1 p 1).

Kui politseile laekub kasvõi meedia kaudu informatsiooni korrarikkumise kohta, siis politsei on kohustatud selle peale reageerima ning asjaolusid välja selgitama, selgitab prokuratuur oma teates. Nagu alati, alustas politsei kannatanu isiku väljaselgitamisega ning tema ülekuulamisega.

Kriminaalmenetlus lõpetati, kuna vahejuhtumis osalenud noormees ei saanud enda sõnul viga. Ta ei soovinud ka edasises kriminaalmenetluses osaleda ning enda arvates provotseeris ta teist osapoolt. Samuti ei andnud vahejuhtumit pealt näinud inimesed teada, et oleksid end löömisest häirituna tundnud. Seetõttu ei olnud sel menetlusel edasist perspektiivi ning politsei lõpetas prokuratuuri loal kriminaalasja uurimise.

Menetluse lõpetamise määrus on kannatanule edastatud ning tal on õigus esitada riigiprokuratuuri kaebuse kümne päeva jooksul alates määruse koopia kättesaamisest.

Esinejanime Suur Papa kasutav isik kutsus teadaolevalt 22. oktoobril Tartus klubis Illusion toimunud kontserdil lavale pealtvaataja ja lõi teda rusikaga näkku. Muusik ise ütles juhtunu kohta, et ta kaotas kontrolli, kuna pealtvaataja provotseeris teda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles