Pildigalerii: Merle Liivak esitles Kahvliahvi kokaraamatut

, Elu24 peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Möödunud laupäeval esitles ajakirjanik Merle Liivak koos fotograaf Hele-Mai Alamaaga Viru keskuse Rahva Raamatu kaupluses värskelt valminud Kahvliahvi kokaraamatut. Imeliselt inspireerivat kogupere-kogumikku saabus uudistama sadakond külalist.

Foto: Kalev Lilleorg

Peredele ja kokkamishuvilistele lastele täiuslikult jõulukingiks sobiva Kahvliahvi kokaraamatu esitluspidu oli hoogsalt tegus, sest osasid raamatu-toite sai kohapeal järele teha ja proovida. Nii veeretati näitlejanna Karin Raski juhendamisel maapähklivõi pallikesi ning koos tippkokk Toomas Läätsega kaunistati maasikarongi-mustikametsa kooki.

Foto: Kalev Lilleorg

Kaasa sai lüüa ka jõuluhõnguliste vürtsmandlite ning hõrgu maasikajogurti töötubades, maitsta isetehtud kuuseokka-limonaadi ning mekkida La Muu uhiuut Multikulti jäätist, mille retsepti leiab raamatust Rasmuse kookosjäätise nime alt.

Foto: Kalev Lilleorg

“Esimene tagasiside raamatule on olnud kõrvusttõstev,” ütleb Merle Liivak. “Mitu inimest on tunnistanud, et raamat ajas nad nutma, sest sellest vaatab vastu liigutavalt palju ilu, siirust ja armastust. Selle raamatu esimene mõte ongi inspireerida, et perega rohkem koos olla ja köögilaua ümber tegutseda. Et meil ja meie lastel oleks kodus õnnelik ja hea olla.”

Mahukas Kahvliahvi kokaraamatus jagab oma lemmikretsepte 11 Eesti pere, kelle hulgas nii tuntud tegijaid kui ka neid, keda laiem publik veel ei tunne. Raamatu vahel astuvad üles näiteks tippkokk Roman Zaštšerinski perega, kohvikupidaja Anni Arro õe Liisu ning ema Epp-Mariaga ning ajakirjanik Elis Aunaste tütardega. 

Foto: Kalev Lilleorg

Stilist Karolin Kuusik koos pisipõnniga.

Raamatu on kujundanud Moonika Maidre, väljaandjaks on kirjastus Pilgrim. Raamat on saadaval raamatukauplustes üle Eesti. Hea ettevõtja, raamatut on võimalik soetada ka hulgihinnaga! 

Foto: Kalev Lilleorg

Selle nädala lõpus on Kahvliahvi kokaraamatu esitlusi oodata veel! Laupäeval, 5. detsembril, esitletakse raamatut Viljandi Rahva Raamatu kaupluses ning pühapäeval, 6. detsembril, Tartu Rahva Raamatus.

Kahvliahvi kokakool julgustab lapsevanemaid kaasama lapsi toidu valmistamisse juba maast madalast. Et väike inimene näeks ja mõistaks, millest toit koosneb, kuidas see valmib ja kaua selle valmistamine aega võtab ning suudaks tänu sellele teha tervislikumaid toiduvalikuid, nüüd ja tulevikus.

Vaata meeleolukat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles