Galerii: Ukraina maalikunstniku Dmitri Dobrovolsky näituse avamine Rios Art kunstigaleriis

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeval, 26. novembril toimus Rios Art kunstigaleriis Ukraina maalikunstniku Dmitri Dobrovolsky näituse avamine.

Dmitri Dobrovolsky on loonud oma kordumatu tehnika ja stiili, kasutades õlivärvitehnikat värvilisel foonil. Ta on välja töötanud kontrastvärvide tehnika, luues maalilisi mosaiike, mis lubavad jäädvustada tuhandeid erinevaid värvivarjundeid ja saavutada imepäraseid kooskõlasid. Tema teoste sisu on värv kui tunne. Dobrovolsky on sündinud «värvist» ja tema jäljendamine on võimatu. 

«Minu jaoks on kogu maalikunsti mõte – värv. Ainus eesmärk on värv, mis toob esile positiivsed emotsioonid ja tõstab meeleolu, et inimesed usuksid – elu on ilus...»

Kunstniku töid leidub nii erakogudes kui ka muuseumides- Ukrainas, Saksamaaal, USA-s, Hollandis, Soomes, Prantsusmaal, Venemaal, Eestis.

Suurbritannia era- ja muusemikollektsioonides asub rohkem kui 230 Dmitri Dobrovolsky tööd. Sel aastal, pärast Cambridge'i Ülikoolis toimunud näitust, ostis üks BBC juhtivaid toimetajaid endale kunstinku maali «Bush House». Nüüd kaunistab see teos korporatsiooni mälestuskataloogi esikaant. Maali ostmisest oli huvitatud ka Cambridge'i Ülikooli Clare Kolledž, kus toimus kunstniku uute tööde näitus. Huvitav on ka see, et tuntud Šveitsi kirjastus «Who is who» paigutas Dmitri Dobrovolsky eluloo oma viimasesse kataloogi. Mida veel lisada kunstniku kohta, kelle maalimislaad on kõrgelt hinnatud tema arvuka austajaskonna hulgas!

Kaks aastat tagasi heategevuslikul oksjonil, mille korraldas prints Charles, osteti Dmitri Dobrovolsky maal. Ostja jääb anonüümseks.

Autori jaoks on Eesti eriline maa, kuhu ta ikka ja jälle tagasi tuleb – käesolev näitus on Tallinnas juba seitsmes. Ja siin, Eestis, ta mitte ainult ei eksponeeri oma töid, vaid loob ka uusi.

Käesoleval näitusel on eksponeerimisel valdavalt autori uus looming. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles