Piltuudis ja video: holokaustis ellujäänute iluduskuningannaks valiti 83-aastane naine

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rita Berkowitz
Rita Berkowitz Foto: SCANPIX

Iisraelis korraldati iludusvõistlus, millel osales 13 holokaustis ellujäänud naist ning võitjaks krooniti 83-aastane iludus.

13 finalisti vanus kokku oli 1050 aastat, edastab Reuters.

Tegemist oli kolmanda sellise iludusvõistlusega, millel osalejad on natside koonduslaagritest kas lapsena, teismelisena või noorena ellu jäänud.

Selle võistlusega taheti anda neile naistele ilu- ja glamuuritunne, mida nad noorena kogeda ei saanud.

Võistluse võitis Rumeenias sündinud, nüüd 83-aastane Rita Berkowitz.

Ta migreerus pärast Teist maailmasõda Iisraeli, kus abiellus ja lapsed sai. Nüüdseks on tal kuus lapselast ja viis lapselapselast.

Natsid tapsid Teise maailmasõja ajal umbes kuus miljonit juuti. Holokaustiõudustest ellu jäänud juutidest umbes 200 000 elab Iisraelis.

Oli ka neid juute, kes sellist iludusvõistlust kritiseerisid, kuna nende arvates labastab see holokaustis hukkunute mälestust.

Võistluse korraldanud organisatsiooni International Christian Embassy sõnul on tegemist positiivse üritusega, kuna sellel osalevad naised saavad tunda end kaunina, kuid nad ei saanud seda tunda nooremana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles