Ilmus Kahvliahvi kokaraamat - imetore retseptikogumik kogu perele!

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kahvliahvi kokaraamat
Kahvliahvi kokaraamat Foto: Hele-Mai Alamaa

Lapsepuhkusel viibiv ajakirjanik Merle Liivak üllitas koos tunnustatud kokaraamatute autori ja fotograafi Hele-Mai Alamaaga imetoreda retseptikogumiku, millest tõotab kujuneda soovituim jõulukink peredele ja kokkamishuvilistele lastele.

Inspireerivate lugude ja imeliselt ilusate piltidega kokaraamatus esitleb oma lemmikretsepte 11 Eesti pere, nende seas näitleja Karin Rask koos jäätisemeistrist kaasa Rasmusega, tippkokk Roman Zaštšerinski perega, kohvikupidaja Anni Arro õe Liisu ning ema Epp-Mariaga ning Viljandis asuva mahekohviku pererahvas Kaari ja Enn Onnid.

Mahukas kogumik (256 lk) innustab lapsevanemaid kaasama oma lapsi toidu valmistamises.

«Julgen väita, et see on esimene kodumaine kokaraamat, kus on omal kohal laste toiduste käte ja hoogsalt segamini söögilaua poeesia ehk lastega pere reaalsus,» naerab kolme pisikese lapse ema Merle Liivak. 

Retseptide seas on eriliselt maitsvaid argiseid pereroogi nagu näiteks ahjuköögiviljad fetaga, superlihtne kalasupp, maheveisehautis, sidrunipasta ja hautatud lehtpeet.

On ägedaid ampse nagu kookospiimas marineeritud kananagitsad, klassikaline burger, lavašikrõpsud ning spinati-juustumuffinid. Magusast leiab banaaniimesid jäätise, muffinite ja leiva vormis. Maiasmokkasid rõõmustavad ka jäätisetort, koorekommid, porgandihalvaa ning datlipallikesed. Pere peolaua tõstavad uutesse kõrgustesse maasikarongi-mustikametsa kook ja bataadi-iirisekook.  

Kahvliahvi kokaraamatu on kujundanud Moonika Maidre, kelle käe alt on tulnud ka raamatu tujutõstvad illustratsioonid. Raamatu tehniline väljaandja on kirjastus Pilgrim. Hea ettevõtja, kogumikku on võimalik soetada ka hulgihinnaga.

Laupäeval, 28. novembril, on kõik huvilised oodatud meeleolukale Kahvliahvi kokaraamatu esmaesitluse peole!

Sündmus leiab aset Tallinnas kl 13.00 -14.00 Viru keskuse Rahva raamatu kaupluses.

Külalistele pakutakse maasikarongi-mustikametsa kooki ja La Muu uhiuut Multikulti jäätist, mille ligikaudse retsepti võib leida raamatust. Esitlusel saab kohtuda autorite ja raamatus esinenud peredega ning jälgida vahvaid toidutöötubasid.

Siin sündmuse info Facebookis:facebook.com/events/1645658742353189/

Jooksvat teavet leiab ka:facebook.com/kahvliahvid

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles