Kes aitab terrorismis kahtlustatavat põgenikku Salah Abdeslami?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salah Abdeslam
Salah Abdeslam Foto: SCANPIX

Belgia justiitsministri Koen Geensi sõnul ei ole seni tabatud Pariisi terroris kahtlustatavat Salah Abdeslami põhjusel, et tal on abilisi, kes teda peidavad.

Prantsuse ja Belgia politsei on Abdeslami otsinud juba kaks nädalat, kuid ei ole leidnud, edastab news.com.au.

«On ebatõenäoline, et ta suudaks üksinda end nii kaua varjata. Üksinda liikudes oleks politsei ta koheselt tabanud. Tõenäoliselt on tal abistajate ja varjajate võrgustik,» teatas Belgia minister.

Ta lisas, et Abdeslam kuulus suurde rühmitusse, millest osad likmed olid enesetaputerroristid ja osad logistikud, kes Pariisi rünnakuid ette valmistasid.

13. novembril Pariisis toimunud rünnakutes kaotas elu 130 ja sai vigastada 350 inimest. Vastutuse rünnaku eest võttis äärmusrühmitus Islamiriik.

Prantsuse politsei tegi möödunud nädalal Pariisis Saint-Denis haarangu, milles hukkus Pariisi rünnakute põhikoordineerijaks peetav Maroko juurtega Belgia kodanik Abdelhamid Abaaoud.

Prantsuse meedias spekuleeriti, et Abdeslam ei pruugi Islamiriigis enam heas kirjas olla, kuna ta võis karta end Pariisi õhku lasta. Seega ei ole teada, kas Islamiriik aitab teda või tahab teda ülesande mittetäitmise eest tappa.

Samuti ei usuta, et Prantsusmaa ja Belgia moslemikogukonna liikmed praeguses plahvatusohtlikus olukorras teda vabatahtlikult abistaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles