Itaalia linnas kutsuti endise kuninga vaimu tõttu tondipüüdjad

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Umberto II
Umberto II Foto: Wikipedia.org

Itaalias Piedmonte`is Astis nähti endise kuninga Umberto II vaimu ning selle tõttu kutsuti tondipüüdjad.

Umberto II oli sunnitud pärast Teist maailmasõda eksiili minema, kuna Itaalias keelati 1946. aastal kuningavõim, edastab The Local.

Itaalia viimase kuninga vaimu on nähtud alates 2011. aastast. Arvatakse, et järgmisel korral ilmutab ta end 13. juunil 2016. Tegemist on kuupäevaga, mil Umberto II pidi 1946. aastal troonist loobuma ja eksiili minema.

Kuninga vaimu näinute sõnul meenutab see Umberto II, olles elegantne ja esinduslik.

Umberto II nähti Astis selle kuu alguses ning linnavõimud kutsusid fenomeni uurima Emilia-Romagnas Ricciones tegutseva tondipüüdmisfirma.

Itaalia meedia teatel alustas tondipüüdjate meeskond eesotsas Massimo Merendiga Astis tööd eile.

Umberto II olevat Astis end ilmutanud mitmel korral linna raekoja juures, mis asub Piazza San Secondol ning alati kella 20.00 ajal õhtul.

Üks linnavalitsuse töötaja nägi kuningat 2011. aastal raekotta sisenemas. Järgmine kord nähti kuningat 2012. aastal ja tema nägijaks oli kohaliku võimukandaja abikaasa.

Viimati nähti teda 4. septembril, kui nägijateks oli kohalik poepidaja ja tema sõber ning novembri alguses kui kuningat märkas kohalik ametnik.

Itaalia viimane kuningas Umberto II sai troonile 1946. aasta mais pärast seda kui ta isa Vittorio Emanuele III astus tagasi ja lootis, et poeg noore kuningana aitab monarhiat päästa.

Kuid uue kuninga võim kestis vaid paar nädalat, kuna itaallased hääletasid kuningavõimust loobumise poolt. Umberto II hakati kutsuma ta lühiajalise valitsemise tõttu maikuu kuningaks.

Umberto II suundus Portugali eksiili ning suri 1983. aastal Šveitsis.

Tondipüüdjate juhi Merendi sõnul pandi Asti raekotta ja selle juurde lisakaameraid, mille abil loodetakse Umberto II järgmine külaskäik jäädvustada.

Itaalias on tondipüüdmine tulus äri, kuna aina enam nähakse kunagiste suurkujude vaime ja kummitusi.

Sel aastal on tondipüüdjate firma saanud andmeid 1860 kummituse nägemise juhtumi kohta.

Lisaks Astile on ajalooliste isikute vaime nähtud ka Baris, Roomas ja Veneetsias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles