Elu24 video! Laur-Erik Ruus kaamera teise assistendi tööst: minu põhilised töövahendid on käed, jalad ja kiire pea

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Istudes mugavalt kinosaalis suure ekraani ees, ei mõelda tihti õhkkonnale, mis võis valitseda kaamera taga filmi loomise ajal. Vaevalt, et mõtlemisainet leiavad ka kaamera teise assistendi ülesanded või tema olemasolu võttemeeskonnas. Seekordses mängufilmile «Ema» pühendatud intervjuus pärisimegi Laur-Erik Ruusilt, mis rolli täidab kaamera teine assistent. 

Selgub, et kaamera teise assistendi töö on operaatori elu võimalikult lihtsaks teha. Põhilised atribuudid selleks pole miski muu kui kaks jalga, kaks kätt ja kiire pea. Ehkki kaamera teine assistent figureerib publiku ees vaid filmi lõputiitrites, nõuavad pikad tööpäevad hulgaliselt energiat ja palju liikumist, nii näib intensiivse võtteperioodi jooksul tehtav paus lausa oaasina keset kõrbe.

Leana Jalukse stsenaariumil põhinev mängufilm «Ema» esilinastub Jõhvi Kontserdimajas 7. jaanuaril. Kinolevisse jõuab kriminaalne linalugu 8. jaanuaril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles