Video: Eagles of Death Metal tahab Pariisis anda hukkunute mälestuseks uue kontserdi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eagles of Death Metal esinemas
Eagles of Death Metal esinemas Foto: SCANPIX

USA bänd Eagled of Death Metal teatas, et nad tahavad Pariisi terrorirünnaku tõttu katkenud kontserdi asemel anda uue kontserdi, millega mälestatakse hukkunuid.

USA ansambel esines Pariisi Bataclani kontserdimajas, kui terroristid seal tule avasid ning 89 inimest tapsid, edastab AFP.

«Tahame Pariisi tagasi minna. Tahame olla esimene bänd, mis esineb taasavatavas Bataclanis,» teatas Eagles of Death Metal laulja Jesse Hughes.

Hughes ja teised Eagles of Death Metal liikmed andsid intervjuu, milles paljastasid, kuidas nad oma elu päästsid ja mida nad rünnaku ajal nägid.

Trummar Julian Dorio sõnul viskus ta põrandale ja roomas lavataguse suunas, et kuulide eest pääseda. Sama tegi ka bassimängija Matt McJunkins, kelle sõnul oli kuulda tulistamist ja karjeid.

Bändi kõik laval olnud liikmed pääsesid eluga, kuid mitte inglane Nick Alexander, kes oli seotud nende turundusega.

36-aastane Alexander sai surmavalt vigastada kui ta kaitses sõpru tulistamise eest.

Muusikute sõnul tulistasid terroristid huupi ja ka nemad oleks võinud hukkuda. Nad nägid kontserdikülastajaid surnut teesklemas, et eluga pääseda.

Eagles of Death Metal pidi kontsertturnee raames esinema Euroopa linnades kuni 10. detsembrini, kuid Pariisi terrori tõttu jäeti ülejäänud kontserdid ära.

«Meil ei ole muud valikut, kui jätkata ja esineda uuesti ka Pariisis,» teatas bändi üks asutajatest Josh Homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles