Glögi ei tohiks pliidil kuumutada, vaid panna mikrolaineahju

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Glögi hooaeg on alanud, kuid kas seda talvel populaarset jooki osatakse õigesti soojendada?

Glögispetsialistide sõnul ei tohiks alkoholiga glögi kuumutada ega keeta, pigem tuleks panna soojenema mikrolaineahju, edastab iltasanomat.fi.

Eksperdid selgitasid, et alkoholiga glögi puhul aurustab alkohol juba 80 kraadi juures. Mahlal põhinevate glögide puhul võib kasutada nii keetmist kui mikrolaineahju.

Glögivalmistajad selgitasid, et kui glögi temperatuur liiga kõrgeks kerkib, siis maitseomadused muutuvad ning alati mitte paremuse poole.

Nad lisasid, et kui glögi keeta, siis keedunõu seintest võib jooki sattuda aineosakesi, mis joogi häguseks muudavad.

Asjatundjad ei soovita glögi kuumutamiseks kasutada alumiiniumist ega metallist anumaid, eriti aga hoiatati glögi kuumutamise eest veekeedunõus.

Teada on juhtum, milles veekeedunõust irdunud aineosakesed muutsid glögi mürgiseks ja tervisele ohtlikuks.

Glögi kuumutamiseks soovitatakse kasutada klaasnõusid, mis on mõeldud mikrolaineahju jaoks.

Kui glögi soojendatakse klaasnõus ja mikrolaineahjus, siis ei muutu joogi maitse ka siis, kui see pisut keema läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles