Kas tõeline hundikoletis või meelepete?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Hiinas Sichuani provintsis asuval Gongga mäel olnud mägironijad nägid ebatavalist vaatepilti, kuid nad ei saanud aru, kas tegemist oli päris koletisega või oli see lihtsalt looduse valguse ja varju mängust tekkinud meelepete.

Hiina meediale intervjuu andnute sõnul tekkis 7556 meetri kõrguse mäe küljele hiiglasliku hundi vari, edastab Daily Mail.

Mägironimise ja turismi asjatundjate sõnul on tegemist mäega, kus päikese tõttu tekivad sageli ebatavalised ja hirmuäratavad varjud.

Juhtum leidis aset 22. novembril päikesetõusu ajal, kui mägironijad jäädvustasid mäge.

Esimesena kummalist varju märganud mägironija andis sellest ka teistele teada ja palus kindlas suunas vaadata.

Mägironijate pildid «hundist» jõudsid internetti, kus paljud nimetasid nähtut hundi tootemiks Hiina 2004. aasta kõige populaarsema romaani järgi.

«Hunditootem» räägib Hiina kultuurirevolutsiooni ajal 1960. aastatel elanud poisist, kes saadeti linnast maale, kuid leidis eest vaid hundikarja, mitte inimesi. Hundid võtsid ta omaks ja ta elas nende keskel.

Romaani põhjal tegi Prantsuse režissöör Jean-Jacques Annaud filmi, mis jõudis vaatajateni selle aasta veebruaris.

Hiinlased peavad Gongga mäge pühaks ja seda külastavad aastas miljonid inimesed, kes seal jumalate poole palvetavad.

Sichuani provintsi turismibüroo juhi Hao Kangli sõnul on hundivarjust saanud turismimagnet.

Hiinlased kommenteerisid sotsiaalmeedias, et kuna Gongga puhul on tegemist püha mäega, siis võib seal tekkida igasuguseid kujutisi, ka hundi oma ning tegemist võib olla mäe kaitsevaimuga.

Pilti vaata siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles