Heategevuslik õhtusöök Art Prioris: Hurraa! Tallinna jääkarud on päästetud!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

18. novembril toimus kunstirestoranis Art Priori heategevuslik õhtusöök projekti "Jääkaru uus kodu" toetuseks.

Foto: Kalev Lilleorg

Tallinna loomaaia jääkarud on tänase päeval sunnitud elama kitsastes tingimustes ja kui nende olukord lähiajal ei parane, siis viiakse kolm karu siit minema. Mitu Euroopa loomaaeda on juba avaldanud soovi neid omale saada.

Uue polaariumi ehitus läheb maksma 4 miljonit, seda summat aga on praegustes majandusoludes raske kokku saada. Tänaseks on projekt vabatahtlike annetustena kogunud umbes 200 000 eurot ja selle abiga on tellitud eelprojekt büroo Innopolis arhitektidelt. Sellisena võis olukorda iseloomustada õhtusöögi alguseni.

Foto: Kalev Lilleorg

Heategevuslik õhtusöök jääkarude toetuseks möödus edukalt ja emotsionaalselt.

Organiseerijate sõnul esitati selle käigus palju häid ideid. Pealinna kultuuriväärtuste ameti juhataja Aini Hein üllatas kõiki meeldiva uudisega, et linn toetab polaariumi ehitamist 2,5 miljoni euroga, millest pool tuleb 2016. aasta eelarvest ja ülejäänu eraldatakse 2017. aasta omast. Mõistagi rõõmustas see nii ürituse korraldajaid kui ka kokkutulnuid.

Foto: Kalev Lilleorg

Õhtusöögi üheks osaks oli heategevuslik oksjon, millel olid välja pandud Tauno Kangro just sündmuse tarvis valminud jääkaruskulptuur, aga ka tema, Jüri Arraku ja Kalev Mark Kostabi maalid. Oksjonilt teenitud raha läks projekti "Jääkaru uus kodu" heategevuslikku fondi.

Foto: Kalev Lilleorg

Õhtusöögi erikülaliseks oli tuntud meteoroloog, polaaruurija ja fotograaf Timo Palo.

Kella 21 paiku õhtul kutsuti kokkutulnud restorani teisele korrusele, kus auväärne külaline jutustas oma seiklustest ja kohtumistest jääkarudega metsikus looduses. 

Foto: Kalev Lilleorg

Õhtusöögi korraldajad tänavad kõiki osavõtjaid, Tallinna linna ja kunstirestorani Art Priori.

Vaata pilte!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles