Kenneth Branagh kehastab uues filmis Hercule Poirot`d

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kenneth Branagh
Kenneth Branagh Foto: SCANPIX

Briti näitleja Kenneth Branagh kehastab krimikirjaniku Agatha Christie romaanil põhinevas uues filmis «Murder on the Orient Express» (Mõrv Idaekspressis) detektiiv Hercule Poirot`d.

Branagh teeb krimifilmi kahasse menufilmi «The Martian» režissööri Ridley Scottiga, edastab BBC.

Hercule Poirot`d on varem edukalt filmis mänginud Peter Ustinov ja teleseriaalis David Suchet, keda peetakse parimaks Poirot´kehastajaks.

Filmi taga oleva produktsioonifirma Agatha Christie Productions esindaja Hilary Strongi arvates on Branagh Poirot`rolli väga sobiv, kuna tal on varasemast ekstsentrilise detektiivi mängimise kogemus.

Kenneth Branagh on tuntud nii filmidest kui teatrist, ta on saanud Oscari nominatsiooni rolli eest linateoses «My Week With Marilyn» ning ta viimase aja telehitte on krimisari «Wallander, kus ta kehastab politseiuurijat Kurt Wallanderi, kellel on ebatavalised uurimismeetodid.

Branagh on selliste filmide režissöör nagu Oscarile kandideerinud «Henry V», milles ta mängis ka peaosa, koomiksil põhinev «Thor» ja märuli sugemetega «Tuhkatriinu».

Seni maailma kõige kuulsam «Murder on the Orient Express» film valmis 1974. aastal. Selles mängisid peaosi Albert Finney, Lauren Bacall ja Ingrid Bergman.

Peter Ustinov mängis kolm korda filmides Hercule Poirot`d ning nendeks on «Death on the Nile», «Evil Under the Sun» ja «Dead Man's Folly», kuid ta ei teinud filmi «Murder on the Orient Express».

Agatha Christie avaldas krimiromaani  «Murder on the Orient Express» 1934. aastal ning selles lahendab kuulus detektiiv mõrvalugu rongis, mis sõidab Türgis Istanbulist Ühendkuningriiki Londonisse.

Rongis tapetakse valenime kasutav ameeriklane ajal, mil rong jääb mägedes lumme kinni. Poirot´ avastab, et rongis olijatest igaühel on tapetuga seos ning seega ka motiiv mõrvaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles