Täna esilinastub PÖFFil esimene Eesti-Korea koostööfilm «Vihane Kunstnik»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Vihane kunstnik»
«Vihane kunstnik» Foto: Kaader filmist

Täna, 23. Novembril, esilinastub Pimedate Ööde Filmifestivali  erilinastuse raames esimene Eesti-Korea koostööfilm «Vihane Kunstnik». Filmi eestipoolseteks produtsentideks on Sten Saluveer ja Uku Toomet, muusika on loonud muusik ja filmihelilooja Sten Sheripov.

2013. aastal Eesti Filmi Instituudi ja Korea Film Sihtasutuse (KOFIC) vahel sõlmitud koostöömemorandumi raames sündinud Korea-Eesti esimene koostööfilm «Vihane kunstnik» on raevukas ning religioonielementidega erootiline maffiamärul, mis jutustab loo kahe kättemaksuingli võitlusest Seoulis tegutseva vene-korea narkomaffia ning kohtumisest elukeerisesse sattunud eestivene prostituudi Elbega.  Koomiksilaadne stilistika ning avameelsed erootikastseenid on peale suvist esilinastust Aasia suurimal fantaasiafilmide festivalil PiFAN.pälvinud filmi kodumaal laia meedia tähelepanu.

Filmi on lavastanud tänapäeva Lõuna-Korea tuntuimaid sõltumatuid režissööre

JEON Kyuhwan, kes pälvis 2012. aastal PÖFFi parima rezhissööri auhinna.  Peaosas astub üles Korea indie-kino ja Cannesi võistlusprogrammide veteran YU Jungsang, keda vaatajad tunnevad Isabelle Hupparti sarmika partnerina PÖFFil linastunud filmist Teisel Maal (In Another Country, rezh. Hong Sangsoo).

«Kuna tegu on sisuliselt esimese koostööfilmiga, siis oli filmi valmimisprotsess parasjagu action omaette, sest nii rezisööri roll kui töökultuur on kahel maal kardinaalselt erinevad.  Siiski on tulemus päris üle võlli ning Eesti kinos varem nägematu kombinatsioon maffiamärulist ja art-house kinost, kus vaataja tunneb peale eksootilise Korea ära ka mitmeid Eesti võttepaiku,» kommenteeris filmi kaasprodutsent Sten Saluveer.

«Kindlasti väärib äramärkimist filmi helilooja Sten Sheripovi loodud muusika, mis toob kaks omavahel kaugel asuvat kultuuri kokku ning ka Orbital Vox Stuudiote eriefekti ja järeltootmismeeskonna töö, mis viis üheks tervikuks kokku pika ja keerulise võtteperioodi materjali.»

«Vihane kunstnik» on esimene koostööprojekt, mis on sündinud Eesti ja Lõuna-Korea filmiinstitutsioonide vahelisest koostöömemorandumist. Memorandum allkirjastati 2013. aasta lõpus eesmärgiga tihendada kahe riigi filmialast koostööd.  Memorandumi valguses on valmimas ka teine Korea ja Eesti koostöös valminud mängufilm «Mees ja naine», kus peaosas Cannesi kuldse palmioksa võitja ning Aasia üks suurimatest naisstaaridest JEON Do-Yeon. Filmi võtted toimusid koostöös Allfilmiga veebruaris 2015 ning rahvusvahelisse levisse jõuab film 2016. aasta alguses.

Filmi «Vihane Kustnik» vähemuskaastootmist toetas Eesti Filmi Instituut. Film on valminud Treefilm, Orbital Vox Stuudiod, Niijanaa Filmsi koostöös.

Filmi esilinastus toimub 24. novembril kell 19.15 PÖFFi raames Coca-Cola Plazas, kus saab kohtuda eesti produtsentide, helilooja Sten Sheripovi, eriefektimeistrite ning kaastootmismeeskonnaga. Veel saab filmi näha festivali raames 28.11 kell 19.30.  NB!  PÖFFI raames esilinastub filmi tsenseerimata ning alaealistele mittesobiv režiiversioon (directors cut).

Kes PÖFFi raames vaatama ei jõua, peab ootama 2016. aasta alguseni, kui film kinolevisse jõuab.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles