Pariisis kardetakse keemiarünnakut, kuna haiglast varastati kaitsekombinesoonid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keemilise ja bioloogilise relva eest kaitsvad kombinesoonid
Keemilise ja bioloogilise relva eest kaitsvad kombinesoonid Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas Pariisis tekkis terrorirünnakute järgselt uus paanika, kuna riiklikust haiglast läks kaduma 12 kaitsekombinesooni, mida medtöötajad kasutavad keemilise ja bioloogilise relva rünnaku puhul.

Neckeri haiglakompleksis koodiga turvatud ruumist kaitsevarustuse kadumine tekitas küsimuse, kas Pariisis võib toimuda uus rünnak, edastab news.com.au.

Lisaks kombinesoonidele viidi kaasa 30 paari kaitsesaapaid ning ka maske ja kindaid.

Uurimine näitas, et kuigi tegemist oli turvakoodiga ruumiga, on sellele juurdepääs paljudel nimetatud haigla töötajatel.

Pariisi veefirma juht Célia Blauel lasi teha kuues veepuhastus- ja säilitusjaamas veeanalüüsi ning jaamad pandi relvastatud politsei valve alla.

Linnna kraaniveele lisati tavapärasest suurem kogus kloori kartuses, et vesi võidi juba millegagi saastada.

«Kloori taset kontrollitakse kogu veesüsteemis. Vajadusel astume samme, et isoleerida veesüsteemi saastunud osad,» lisas veefirma juht.

Prantsuse peaminister Manuel Valls sõnas möödunud neljapäeval parlamendis esinedes, et Pariisis on suur keemilise ja bakterioloogilise relva rünnaku oht.

13. novembril toimus Pariisis mitu terrorirünnakut, mille tagajärjel hukkus 130 inimest. Alates sellest on Prantsusmaa pealinn elanud terrorihirmus ning tänavatel on pidev politsei- ja sõjaväevalve.

Pariisi terrori eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik, mis lubas lisaks Prantsusmaale veel mitmes teises paigas Euroopas rünnakuid korraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles