Saates «Milline maitse» küttis kirgi kuuseokkakokteil

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Milline maitse»
«Milline maitse» Foto: TV3

«Millise maitse» eilses saates võistlesid omavahel 12 osalejat, kelle retseptide potentsiaalsuse üle otsutasid sel korral kõik kolm kohtunikku: kokaraamatute autor Lia Virkus, toidublogija Ragne Värk ja peakokk Riho Heinmets.

Kui kohtunike-trio naispooled Lia ja Ragne paistsid selles voorus silma eriliste magusaarmastajatena, siis Von Krahli köögi peakokk Riho Heinmets leidis pea igas toidus midagi, mis talle meeltmööda polnud. Küll oli Helena-Laura valge šokolaadi-toorjuustu koogi põhi liiga rasvane, Ragnari sousti lihatükid kõrbenud, Karini muna- ja piimavabad muffinid küpsetuspulbri maitsega, Piibe tähekook liiga magus.

Kõige rohkem pakkus kohtunikele kõneainet aga Kaili kuuseokkakokteil. Kui eelmisel nädalal nimetas kohtunik Ragne seda kokteili lausa kõige paremaks maitseks, mida ta eales tundnud on, siis teised kohtunikud temaga täna sama meelt polnud. Lia arvas, et kokteil maitseb hoopis kuusevaigu järgi ja oleks tahtnud selles rohkem apelsinimaitset tunda. Rihol oli Kailile aga hoopis huvitav soovitus. «Kas sipelgapesa ei ole seal kuuse juures kuskil? Kui sipelgahapet siia sisse panna natuke? Sipelgapissi nii-öelda. Klaasiserv näiteks kokku teha sellega,» arvas Riho.

Samuti tekitas kohtunikes vaidlust, kas kuuseokkakokteil ikka peaks poes müügis olema. Lia arvas, et joogi vägi kahaneb poeletil, mille peale Ragne vastas, et igaühel polegi aega metsas käia ja oleks väga tänuväärne, kui taoline jook poes kõigile saada oleks.

Kaili ise arvas aga, et tema kokteil on ideaalne just sellisena nagu ta on ning ju siis kuusk lihtsalt ei kõnetanud kohtunikke. Kuid paistab, et Kaili maagilised käeringid, mida ta kokteili blenderdamise ajal joogi kohal tegi, et jook ikka hea energiaga oleks, töötasid, sest kokteil pääses siiski järgmisesse vooru edasi.

Lisaks Kailile said edasipääsu ka Ülle lambaliha heeringaga, Jüri sealiha teravas mandariinikastmes, Ragnari vürtsikas loomalihasoust, Jane kanarulaad ja Piibe tähekook.

Järgmises voorus ootab osalejaid aga tõeliselt suur väljakutse - süüa tuleb teha sajale inimesele.

«Milline maitse» TV3-s esmaspäeviti algusega kell 20.30

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles