Millisel nädalapäeval ei tasuks lennata?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Vida Press

Tšarterlende tegeva lennufirma Stratos Jet Chartersi tehtud uuringu kohaselt ei tasu lennata ega lennupileteid osta esmaspäevastele lendudele.

Väljaande Travel +Leisure teatel ei ole selle põhjuseks lennupiletite kõrge hind, lennu- ega terrorikartus, vaid esmaspäevastele lendude puhul tuleb enim ette tühistamist.

Võrreldes näiteks teisipäevaga, tühistatakse esmaspäeviti lende 41 protsendi võrra enam. Seega on esmaspäeval lendamine seotud riskiga, et lend võib erinevatel põhjustel hoopis ära jääda.

Kui aga võrrelda esmaspäeva reedega, siis on esmaspäev see päev, mil veelgi enam lende tühistatakse. Esmaspäeva lende tühistatakse 164 protsendi võrra sagedamini kui viimase tööpäeva, mis on reede, lende.

Statistika järgi on head päevad lennureisiks kolmapäev, reede ja laupäev, kuna nendel päevadel jääb kõige vähem lendusid ära.

Lendude toimumist või ärajäämist mõjutab ka lennuki väljumisaeg.

Enne kella kaheksat hommikul toimuvate lendude puhul on suurem tühistamistõenäosus kui hiljem toimuvate lendude puhul.

Kõige enam tühistatakse lende jaheda kliimaga piirkondades ning 70 protsenti ärajäetavatel lendudel on otsene seos halva ilmaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles