Facebookiga jagelenud Phuc Dat Bich tänab toetajaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Phuc Dat Bich
Phuc Dat Bich Foto: Phuc Dat Bich

Austraalia mees Phuc Dat Bich on rahul, et tema jagelus Facebookiga on paljudele inimestele rõõmu valmistanud.

Vietnami päritolu Bich saavutas ülemaailmse tuntuse kaebusega, et Facebook on kolm korda tema konto sulgenud «kahtlase nime» pärast, kirjutab BBC News. Mehe postitus on pärit jaanuarikuust, kuid see läks sotsiaalmeedias liikvele eelmisel nädalal ja on kogunud sadu tuhandeid meeldimisi.

Facebook pidas austraallase nime võltsiks, sest Phuc Dat Bich sarnaneb ingliskeelsele väljendile «f*ck that bitch». Nime vietnamipärane hääldus on «fuu da bii» ja see nimi on Vietnamis üsna tavaline.

«Ma pean väga ärritavaks seda, et keegi ei paista uskuvat, et mu täispikk nimi on täpselt selline, nagu te seda näete. Mind on süüdistatud väljamõeldud ja eksitava nime kasutamises, mida pean solvavaks. Kas probleem on selles, et olen asiaat?» kurtis Phuc.

Eelmisel nädalal sai pangas töötav Phuc hulgaliselt uusi sõpru ja toetajaid ning ta tänas neid pühapäeval avaldatud postituses.

«Olen väga tänulik neile, kes toetavad nimesid, mis on pärit erinevatest kultuuridest. Elame mitmekesises ja multikultuurses maailmas ja see, et on olemas toetavaid ja julgustavaid inimesi, teeb mind väga õnnelikuks. Olen rõõmus, et suutsin inimesi naerma ajada millegagi, mis paistab pöörane ja absurdne,» kirjutas Phuc.

I find it highly irritating the fact that nobody seems to believe me when I say that my full legal name is how you see...

Posted by Phuc Dat Bich on Tuesday, January 27, 2015
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles