Galerii: Eesti Olümpiakomitee tunnustas medalivõitjaid

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Olümpiakomitee (EOK) tunnustas tänasel pidulikul vastuvõtul 2015. a teisel poolaastal rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt medaleid võitnud sportlasi. Ühtekokku on Eesti sportlased täiskasvanute, juunioride ja noorte rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt tänavu võitnud 149 medalit.

EOK president Neinar Seli rõhutas sportlastele ja treeneritele peetud tänukõnes, et sport on iga riigi jaoks oluline visiitkaart ning sport kasvab ja areneb suuresti eeskujude, iidolite ja kangelaste toel. «Sport ja saavutused on iga riigi jaoks oluline visiitkaart. Läbi spordisaavutuste tutvustate teie, sportlased ja treenerid meie riiki paljudes maailma paikades. Teie, kui spordisaadikute abil jõuab igal kuul ja nädalal laia maailma killukesi meie keelest ja traditsioonidest. Meid tutvustatakse kui sõbralikku, töökat, ausat ja sihikindlat rahvas. Tänan Teid panuse eest, et Eestit osatakse aina paremini maailmakaardilt ülesse leida. Teie eeskuju innustab tuhandeid noori, meie tulevasi tipptegijaid alustama treeningutega ja elama tervislikult. See on Eesti spordi jätkusuutlikkuse alus. Suur tänu teile!» rõhutas spordi tähtsust ühiskonnas ja avaldas medalivõitjatele tänu EOK president Neinar Seli.

Medalistide tänuürituse raames esitleti Eesti Olümpiakomitee ja Coca-Cola uut liikumisharrastuse koostööprojekti ja viidi EOK toetaja Paf eestvedamisel läbi 2016. a sporditulemuste ennustus.

Coca-Colaga koostöös algatatakse Eestis projekt «Liikumine teeb erksaks!», mille raames rahvusvahelise suurkorporatsiooni heategevusfond Coca-Cola Fond suunab liikumisharrastuse edendamisse Eestis 51 000 eurot ja Baltikumisse tervikuna üle 150 000 euro.

Paf´i 2016 spordiaasta ennustusse kaasati erinevate meediaväljaannete sporditoimetuste kõrvale ka sõudja Kaspar Taimsoo ja parasportlane ujuja Kardo Ploomipuu.

2015. a ennustusi kokkuvõtvas osas osutus aasta kokkuvõttes täpseimaks prognoosijaks Õhtulehe sporditoimetus, kes pälvis auhinnaks õiguse suunata 500 eurone summa enda poolt valitud spordiorganisatsiooni toetuseks. Õhtulehe valikuks oli Eesti Elektriratastooli Saalihoki klubi meeskond, kes on seadnud eesmärgiks alustada mängimist Soome elektriratastooli saalihoki kõrgeimas liigas.

Eesti sportlased on aasta 11 kuuga kuuga võitnud täiskasvanute, noorte ja juunioride rahvusvahelistelt tiitlivõistlustelt 149 medalit 29 spordialalt (37 kuld-, 36 hõbe- ja 76 pronksmedalit). Euroopa meistrivõistlustel jõuti medalivõitudeni 121 ja maailmameistrivõistlustel 28 korral. Täiskasvanute ja noorte tiitlivõistlustelt võidetud medalid arv oli vastavalt 69 ja 80.

Eestlased on edukad olnud  allveespordis, automudelispordis, castingus, jõutõstminses, kahevõistluses, karates, kergejõustikus, kickpoksis, kulturismis, laskespordis, laskesuusatamises, maadluses, males, mootorrattaspordis, mudellennunduses, orienteeruminses, piljardis, purjetamises, raadiospordis, sambos, sulgpallis, sumos, sõudmises, taekwondos (ITF), tantsuspordis, veemootorispordis, vehklemises, vibuspordis ja wushu's.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles