Varesed suudavad meestel ja naistel vahet teha

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vares
Vares Foto: Wikipedia.org

Jaapani teadlaste sõnul suudavad varesed meestel ja naistel vahet teha.

Seeria katseid paljastas, et suurnokk-varesed (Corvus macrorhynchos) suutsid fotodel eristada meesoost ja naissoost isikuid, kirjutab abc.net.au.

Need varesed on Jaapani linnades nuhtluseks kujunenud.

Uurijad näitasid neljale varesele mitut värvifotot, millel olid inimnäod, millel juukseosa oli kinni kaetud. Üks paar vareseid treeniti ära tundma meeste nägusid, teine paar aga naiste nägusid.

Varesed said iga kord kui nad õigesti «vastasid» tüki juustu.

Siis lisati katsesse uued meeste ja naiste fotod ning fotod segati. Neljast varesest kolm suutis leida õiged näod 100 protsendise täpsusega. Neljas vares valis kümnest juhul seitsmel õigesti.

Teadlaste arvates võib nende uuring olla kasulik linnaplaneerijatele ja keskkonnauurijatele, kes otsivad viise, kuidas inimesed ja varesed saaksid linnades harmooniliselt koos eksisteerida.

«Selle avastuse põhjalt saaks välja töötada strateegia, mis aitaks näiteks ka vareseid linnadest eemal hoida,» arvas Utsonomiya ülikooli linnuteadlane Shoei Sugita.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles