Johnny Hallyday: kui ma ei oleks muusik, siis kindlasti asuksin võitlema Islamiriigi vastu

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johnny Hallyday
Johnny Hallyday Foto: SCANPIX

Prantsuse kuulus rokistaar Johnny Hallyday (kodanikunimega Jean-Philippe Smet)  sõnas eile, et ta kindlasti haaraks relva ja läheks võitlema äärmusrühmituse Islamiriik vastu, kui ta ei oleks eakas ega muusik.

72-aastase staari sõnul oleks see tema jaoks suur au, kui ta saaks džihadistidele vastu astuda, edastab The Local.

Hallyday sõnul kuulis ta 13. novembri õhtul Pariisi toime pandud rünnakutest pärast kontserti.

«Tundsin neist kuuldes suurt masendust, järgmisel päeval jõudis mulle täiesti kohale, mis oli toimunud ja mul hakkas halb,» meenutas Prantsuse Elvise hüüdnime kandev mees.

Ta edastas Twitteris, et ta tunneb lähedasi kaotanutele kaasa ja on südames nendega.

«Inimesed hukkusid Bataclanis toimunud kontserdi ajal. Peame näitama tapjatele, et me ei karda neid, et me astume neile vastu ja viime elu pea püsti edasi,» teatas rokkar.

13. novembril esines  Pariisi Bataclani kontserdipaigas USA bänd Eagles of Death Metal. Bändiliikmed ega kontserdikülastajad ei saanud esmalt aru, mis toimub, kuid siis nähti inimesi vereloikudes ja algas paanika. Bataclanis hukkus kokku 89 inimest.

Hallyday jättis möödunud laupäeval Brüsselis kontserdi ära, kuna Belgias tõsteti terrorioht kõige kõrgemale tasemele.

Prantsuse muusiku teatel on tal plaanis Brüsselis uus kontsert anda märtsis.

Pariisi terrorirünnakus hukkus 130 inimest ja üle 300 sai vigastada. Rünnaku eest võttis vastutuse äärmusrühmitus Islamiriik. Uurimine näitas, et Pariisi rünnakut valmistati ette nii Süürias, Kreekas kui Belgias ning ründajad olid enamjaolt Lähis-Idast ja Põhja-Aafrikast sisserännanute järeltulijad, kellel oli Belgia kodakondsus.

Belgia politsei kuulutas Pariisi rünnakus kahtlustatava Saleh Abdeslami rahvusvaheliselt tagaotsitavaks. Kokku võis olla üheksa ründajat, kellest enamik hukkus lõhkeainevestide tõttu, kuid Abdeslam ei julgenud end õhku lasta ja põgenes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles