Video: Kes on need inimesed, kes kooseluseadust kõige enam ootavad?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisette Kampus ja tema uus kallim
Lisette Kampus ja tema uus kallim Foto: Marko Tubli

Täna kell 22:30 näitab Kanal 2 uut erisaadet «Kooseluseaduse pooldajad», mis võtab luubi alla Eesti samasoolised paarid. Kes on need inimesed, kes kooseluseadust kõige enam ootavad?

On möödas aasta ajast, kui planeeritava kooseluseaduse ümber toimuv meie ühiskonna kahte vastandlikku leeri jagas.

Homme, 24. novembril jõuab Riigikokku skandaalse kooseluseaduse rakenduseelnõu. Et seadus vastu võetaks, tuleb homsel istungil kokku saada vähemalt 51 rahvasaadiku hääled.

Kanal 2 värske erisaade võtab luubi alla kooseluseaduse praktilisema poole. Saates saab sõna mitu gei- ja lesbipaari, kes kõnelevad avameelselt oma argipäevast.

Kirsti, kelle elukaaslaseks on naine, tunneb end kaitsetuna, kuna koos last kasvatav lesbipaar on seaduse silmis nagu kaks koos elavat üksikema. Ühist kodu jagavad Rain ja Andres kommenteerivad geipaaride kooseluga seotud kõige levinumaid hirme ja müüte.

Foto: Sander Ilvest / Postimees

Uuritakse, miks üldse peab suur osa eestlastest gei- ja lesbipaare rahvusthävitavaks nähtuseks. Teiste seas kõnelevad saates Jüri Nael, Imre Sooäär, Liina Kersna, Marianne Mikko, Artur Talvik, Voldemar Kolga ja Lisette Kampus.

«Kooseluseaduse pooldajad» on Kanal 2s täna kell 22:30

Iframe:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles