Miamis toimuvale baarmenite MM-ile pääseb esimene eestlane

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailma parim kokteilimeister David Rios Tallinnas
Maailma parim kokteilimeister David Rios Tallinnas Foto: Raul Mee

Maailma parimaks baarmeniks valitud David Rios kuulutas Eestis esmakordselt välja võistluse, mille võitja esindab Eestit 2016. aastal Miamis toimuval kokteilisegamise maailmameistrivõistlusel World Class.

Foto: Raul Mee

«Võin omast kogemusest öelda, et tegemist on tõeliselt karmi võistlusega, kuhu jõuavad vaid maailma eliiti kuuluvad kokteilikuningad,» rääkis 2013. aasta World Class võitja ja kohalike eelvoorude hispaanlasest kohtunik David Rios ning lisas, et loodab leida Eestist baarmeni, kes suudaks teda üllatada nii meisterliku tehnika kui loomingulise lähenemisega.

Foto: Raul Mee

«Baarmeni elukutse ei seisne enam ammu pelgalt hämaras ruumis jookide kallamises – meie roll on olla pigem head meelelahutajad ja põnevate maitseelamuste loojad,» selgitas Rios, et valiku tegemisel pööratakse tähelepanu ka neile omadustele.

Foto: Raul Mee

World Class Eesti eelvoorus võivad osaleda kõik baarmenid üle Eesti.

Selleks peab läbima neli meistriklassi, töötama välja erimenüü ja etteantud komponentidega kokteilid, mida hindavad David Rios ning tunnustatud Eesti baarmen Andrei Kazakov. Eesti esindaja World Class finaalis selgitatakse välja 2016. aasta kevadeks.

Foto: Raul Mee

David Rios alustas tööd baarmenina 18-aastaselt ning täiendas end samal ajal sommeljeeks õppides.

Tänaseks on Rios Hispaania üks hinnatumaid kokteilimeistreid, kes on töötanud kolme Michelini tärniga restoranis Mugaritz ning juhib koos oma vennaga peale toitlustusäri ka mitut populaarset kokteilibaari.

Rohkem infot World Class võistluse kohta leiab SIIT!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles