Pariisi terrorismis kahtlustatava vend: Salah muutus pool aastat tagasi, kui loobus alkoholist

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mohamed Abdeslam
Mohamed Abdeslam Foto: SCANPIX

Prantsusmaa pealinnas Pariisis leidis 13. novembril aset mitu enesetapurünnakut, milles hukkus nüüdsetel andmetel 130 inimest.

Terroristidest üks, 26-aastane Salah Abdeslam jäi ellu ning põgeneb seni Prantsuse ja Belgia võimude eest, edastab ABC News.

Belgia politsei korraldas möödunud nädalalõpul Brüsselis ulatusliku politseioperatsiooni Salah Abdeslami tabamiseks, kuid meest ei leitud. Salah Abdeslami vend Brahim Abdeslam oli üks neist enesetaputerroristidest, kes end 13. novembril õhku lasi.

Pariisis terroriga seoses arreteeriti Brüsselis 16 inimest.

Kolmanda venna Mohamed Abdeslami teatel muutusid ta kaks venda Salah ja Brahim umbes pool aastat tagasi.  

«Nad lõpetasid alkoholi tarbimise ja hakkasid pidevalt palvetama. Palvetamine on moslemite jaoks igapäevane ning midagi ei viitanud, et nad radikaliseerusid,» teatas vend.

Islami reeglite kohaselt ei tohi moslemid alkoholi tarbida, kuid Euroopas elavatest moslemitest suur osa eirab seda reeglit.

Mohamed Abdeslami aravates loobus Salah Pariisis viimasel hetkel endalt elu võtmast.

Kolmanda venna sõnul nägi ta oma kahte venda viimasti, kui need lahkusid Belgiast ja suundusid enda sõnul Prantsusmaale mäesuusatama.

«Ma ei märganud nende juures midagi ebatavalist. Me ei öelnud üksteisele selliselt hüvasti nagu enam kunagi ei näeks,» jätkas seni Belgias elav vend.

Belgia politsei kuulutas Salah Abdeslami rahvusvaheliselt tagaotsitavaks ja ta arvatakse seni olevat Belgias, võimalik et isegi pealinnas Brüsselis.

Mohamed Abdeslam loodab, et Salah annab end võimude kätte, kuid tegelikult võib mees pürgida Süüriasse.

Kas ja kuidas Islamiriik ta seal vastu võtab, võib vaid spekuleerida, kuna tal jäi enesetapumissioon täitmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles