Siberlastele lubatakse kaalukaotuse eest kivisütt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kivisüsi
Kivisüsi Foto: SCANPIX

Venemaal Siberis Kemerovo oblastis käivitati «kaalust alla» telesaade, milles võitjad saavad auhinnaks kivisütt.

Selle saatega soovitakse kohaliku elanikkonna tähelepanu suunata ülekaalulisuse probleemidele ning viia nad tervislikuma toitumise juurde, edastab BBC.

Kemerovo kuberner Aman Tulejev teatas, et nad said saateidee Araabia Ühendemiraatidest Dubaist, kus kaalukaotuse eest jagatakse kulda.

«Selles riigis saavad kehakaalu vähendajad auhinnaks kulda. Meil on ka oma «kuld», milleks on kivisüsi ja seega meil tasutakse kivisöega,» teatas kuberner.

Araabia Ühendemiraatide saade kandis nime «Sinu kaal kullas» ja selles said kaalukaotussaates osalenud iga kaotatud kilogrammi eest üks gramm kulda.

Kemerovi kaalukaotussaates osalejad kaotavad liigseid kilogramme sportliku tegevuse ja erinevate dieetide abil.

«Võistlejad saavad tasuks meie piirkonna suurimat vara kivisütt, mis on väga kvaliteetne,» teatas saate üks ettevalmistajatest Anton Gorelkin.

Kui Dubais said kaalukaotajad iga kaotatud kilogrammi eest ühe grammi kulda, siis Kemerovos ei ole veel otsustatud, mitu kilogrammi kivisütt kaalukaotajad saavad.

«Kivisütt on rohkem kui kulda ja see on suurem kui kullaterad, seega võib kivisöeauhind väga suur olla,» lisas Gorelkin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles