Vapustav pingutus! Rolf Roosalust sai näosaates kõigi aegade kuulsaim kastraatlaulja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: TV3

Rolf Roosalu kehastas «Su nägu kõlab tuttavalt» kaheksandas saates Farinellit ja laulis lugu «Lascia Ch'io Pianga».

Andrus Vaarik: Mitte ükski eestlane ei oodanud seda sinult. Mulle tundub, et sa ise ka ei olnud päris kindel, et see sul välja tuleb. Ja tuli! Ma tean, et need mõned noodid olid sinu jaoks täielik riskiprojekt. See on ime! Mul ei ole õigust midagi öelda... Kui sa kohtud imega, tõelise kunstiga, siis see ei olegi mõeldud su aju jaoks. Seda ei saagi sõnades väljendada. Sügav kummardus ja aitäh!

Olav Osolin: See ei ole koht, kus hakata mingit nalja tegema. Samal ajal kui vaadata sellist laulu ja teada ajalugu, siis tegelikult on see omamoodi traagiline. Ohverdatakse oma laps, et kasvatada temast täiuslik laulja. Kastraatlauljad olid erakordselt pikad tavaliselt testosteroonitaseme muutuse tõttu ja neil oli tohutu kopsumaht ja kõik sellised asjad, mida välja treenitakse tohutu töö ja vaevaga. Siis on imeline vaadata, et tegelikult saab ka ilma kõige selleta samasuguse tulemuse. Tõesti erakordne etteaste! Super!

Vaata Rolfi etteastet TV3 videost!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles