Galerii: Tallinn Art Space galeriis avatud näitus tutvustab Eesti uusimat graafikat

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel, 20. novembril avati Tallinn Art Space galeriis näitus „Uusimat Eesti graafikat, Stonerollers Tallinnas,“ mille keskmes on Eesti kunstnike viimase aasta loomingu tutvustamine traditsioonilise kivitrüki ehk litograafia kaudu. 

Foto: Viktor Burkivski

Tallinn Art Space galerii loovjuhi Jaak Visnapi sõnul on näituse eesmärk tutvustada Eesti kunstnike uusi teoseid ning vana, ent väärikat graafikatehnikat – litograafiat.

„Mitmed nimekad Eesti kunstnikud on andnud oma loomingule uue hingamise, kasutades teoste trükkimiseks traditsioonilist kivitrükki. Tulemuseks on kaasaegne ja huvitav graafika, mida tutvustatakse Tallinn Art Space galeriis alates 20. novembrist,“ rääkis Tallinn Art Space galerii loovjuht Jaak Visnap.

Foto: Viktor Burkivski

Näitusel on esindatud mitmete tuntud kunstnike, nagu Kalev Mark Kostabi, Leonhard Lapini, Jüri Arraku, Hardi Volmeri, Maarit Murka, Jan Kausi, Björn Koopi ja paljude teiste värskeim looming. Kõik teosed on trükitud litograafia ehk kivitrükitehnikas Eesti Litograafiakeskuses.

Foto: Viktor Burkivski

Näitus avati reedel, 20. novembril Tallinn Art Space galeriis. Näitus on külastajatele tasuta ja jääb avatuks kuni 2016. aasta jaanuari lõpuni.

Foto: Viktor Burkivski

Tallinna kesklinnas Maakri tänaval asuv Tallinn Art Space on nüüdisaegne graafikakoda, müügigalerii ning kunstinäituste ja –sündmuste keskus, mis on tuntud oma värvikate aktsioonide poolest.

Galeriis toimuvad näitused kannavad endas eesmärki pakkuda publikule ülevaadet tänapäeva kunsti arengutest Eestis.

Vaata pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles