Kas pankadest sõltumatu krüptorahaga saab juba lähitulevikus poes maksta?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasleiutajate riikliku konkursi I preemia vanemas vanuseastmes võitis Andri Soone Kadrina Keskkooli 11. klassist tööga „Addie – krüptoraha aadresside lihtsustamine“.
Õpilasleiutajate riikliku konkursi I preemia vanemas vanuseastmes võitis Andri Soone Kadrina Keskkooli 11. klassist tööga „Addie – krüptoraha aadresside lihtsustamine“. Foto: Aavo Kaine

"Seitsmeste uudiste" digiminutid võtsid seekord luubi alla krüptoraha ja selle, kuidas see muudaks tulevikus meie elu lihtsamaks.

Krüptoraha on nagu virtuaalne raha, kuid toimib ilma pankadeta. See tähendab seda, et raha saab saata üle interneti ükskõik kellelt kellele ilma tsentraalse vahendajata.

Krüptorahasi iseloomustab krüptograafilistel (matemaatilistel) alustel üles ehitatud turvalisus, detsentraliseeritud isereguleeruv maksetesüsteem ning võrgu ja tarkvara läbipaistvus. 

Tutvustame ka nutikat randmevõru, mis oskab teha väga paljusid erinevaid asju. 

Vaata täpsemlat juba videost! 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles