Marss on ammendamatu planeet! Nüüd leiti sealt assüürlaste jumal

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: UFO Sightings Daily

Legendi kohaselt tegid juba iidsed assüürlased kosmosereise ning viisid Marsile oma jumala kuju.

Esmaspäeval avaldas USA kosmoseagentuur NASA Marsi kulguri Opportunity tehtud uue foto, millel oleks nagu nägu, edastab Daily Mail.

Ufo entusiastide teatel meenutab see nägi assüürlaste tarkusejumalat Nabut.

Opportunity tegi näost foto Marsi Concepcioni kraatris, mis on teadlaste sõnul väga ebatavaline oma pinnasekivimite tõttu.

NASA teadlaste ja psühholoogide arvates on see järjekordne pareidoolia juhtum. Sel puhul tõlgendatakse tundmatuid objekte läbi tuntud objektide.

Alates 1976. aastast on Marsilt leitud ebatavalisi kujusid, millest esimene oli «Marsi nägu», mille jäädvustas Viking uurimisalus. Hiljem tehti kindlaks, et liivadüünide liikumine moodustas selle kujundi.

Scott Waring kirjutas leheküljel UFO Sightings Daily, et sellised näod meenutavad iidse Mesopotaamia jumalate nägusid.

Waringi arvates tahab NASA nende leidude puhul vett sogada ja kardab tõde päevavalgele tuua.

«Tegemist ei ole mingi iidse tsivilisatsiooni poolt loodud kujuga, pigem on see Marsi tugevate tuulte poolt tekitatud. Samas on huvitav, kuidas inimesed kasutavad oma loomingulist poolt ja näevad Marsil erinevaid asju,» teatas NASA pressiesindaja Guy Webster.

Marsilt on veel leituid ka krabi, budakuju, USA presidendi Barack Obama nägu ja palju muud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles